Novice

110-letni Darracq atraktivno v Goodwoodu

Ko je francoski proizvajalec Pierre-Alexandre Darracq želel nekaj samopromocije, se je spečal z nemškim inženirjem in s pomočjo Adama Opla leta 1905 ustvaril Darracq 200.

Številka 200 se navezuje na moč, ki jo je proizvedel 25,4-litrski osemvaljnik. Nameščen je bil na C-letveno šasijo, ki je morala vzdržati moč motorja in nositi dva sedeža ter štiri kolesa. Zmogljiva beštija je imela samo en cilj – podreti hitrostni rekord.

In Darracq 200 je bil nedvomno hiter. V treh različnih državah so z njim dosegli hitrostni rekord Paul Baras, Louis Chevrolet in Victor Demegeot.

Na festivalu hitrosti v Goodwoodu je Mark Walker vozil legendarni Darracq 200, s katerim ni podrl nobenega hitrostnega rekorda, vendar je z njim naredil nekaj, kar dirkalnim junakom preteklega časa ni bilo potrebno storiti. Walker se je z dirkalnikom pognal po stezi in drvel skozi zavoje. Pa ne le to, preko nekaterih je celo atraktivno drsel. Med vožnjo sta se on in sovoznik nagnila iz vozila, brez zaščite, brez varnostnega pasu in kakršnihkoli drugih pripomočkov poskrbela, da se je pošast skozi zavoje obnašala v skladu z Walkerjevimi željami.

Kljub temu, da je dirkalnik star preko 110 let, spodnji video prikazuje, kaj zmore še danes. Vredno ogleda in navdušenje je zagotovljeno.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto, Video: Goodwood Festival of Speed)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Smiselno doplačilo za stransko zračno zaveso
Borgward v Frankfurt s prvim novodobnim vozilom