Novice

Borgward v Frankfurt s prvim novodobnim vozilom

Po 54 letih odsotnosti bo nemški proizvajalec vozil Borgward jeseni v Frankfurtu predstavil svoje prvo novodobno vozilo. Celotna podoba in podrobnosti o novem športnem terencu zaenkrat ostajajo skrivnost, pred nami pa je prva najava.

Borgward je svoj ponoven vstop v svet avtomobilizma najavil že spomladi, ko je na avtomobilski salon v Ženevi pripeljal zgodovinski 1,5-litrski štirivaljni model Isabella Coupe. Kmalu pa naj bi prerojeno podjetje v Frankfurtu predstavilo novodobni športni terenec.

Nekoč izjemno dobro stoječ proizvajalec vozil je svoje prvo novo vozilo ustvaril pod taktirko Christiana Borgwarda, vnuka ustanovitelja Carla Borgwarda, in kitajskega industrijskega giganta Fotona. Za nameček je vodja oblikovanja Einar Hareide, nekdajni šef oblikovanja pri Saabu.

Kljub temu, da bo bo športni terenec prvič predstavljen v Nemčiji pa bo primarno oziroma vsaj na začetku namenjen kitajskemu trgu. S proizvodnjo modela naj bi pričeli v letu 2016.

Od leta 1919 do 1961 je bil Borgward eden izmed največjih nemških proizvajalcev vozil in eno izmed najbolj uspešnih avtomobilskih podjetij v zgodovini. Pri Borgwardu niso proizvajali le avtomobilov, temveč tudi avtobuse, gasilne tovornjake, električna vozila in celo helikopterje.

”Počutim se hkrati priviligiranega in izzvanega. Moja naloga je, da združim zgodovinsko lepoto in edinstveno umetnost modernega, naprednega in obnovljivega vozila,” je dejal Einar Hareide.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Borgward.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
110-letni Darracq atraktivno v Goodwoodu
So stare zračne blazine prikriti morilci?