Novice

AEHRA razkriva skice prvega modela

Italijansko zagonsko podjetje AEHRA je pokazalo prve obrise električnega športnega terenca, ki naj bi ga razkrili v oktobru.

Milansko zagonsko podjetje AEHRA, ki se namerava prebiti med proizvajalce premijskih električnih avtomobilov in postati znamka električne mobilnosti, je predstavilo skice njihovega prvega produkcijskega modela, ki naj bi ga razkrili v oktobru. Zaenkrat še neimenovanemu prestižnemu športnemu terenca naj bi sledila električna limuzina, ki bo širši javnosti predstavljena februarja prihodnje leto, z njuno proizvodnjo pa naj bi pričeli v letu 2025.

Predstavljene skice prikazujejo aerodinamično silhueto z nekoliko neobičajnimi razmerji za segment športnih terencev – s kupejevskimi linijami, kratkim pokrovom motorja in vitko linijo strehe. Svojevrsten svetlobni podpis zagotavlja zasnova sprednjih in zadnjih luči v tehniki LED, edinstvenost pa izražajo štiri dvižna vrata v slogu superšportnih modelov.

Oba modela, ki jih pripravljajo pri podjetju AEHRA, naj bi bila zasnovana na šasiji iz ogljikovih vlaken in naj bi bila opremljena z baterijami nove generacije, ki bodo omogočale vsaj 800 km dosega z enim polnjenjem. Izjemne pospeške naj bi zagotavljal zmogljiv električni pogonski sklop, dinamične vozne lastnosti pa optimalne nastavitve podvozja.

Oblikovanje modelov znamke AEHRA poteka pod vodstvom Filippa Perinija, ki je pred tem skrbel za podobo modelov znamk Lamborghini in Genesis. Po njegovih besedah želijo pri podjetju AEHRA združiti potencial oblikovanja z zmogljivo električno platformo na nov način, ki ga še niso uporabili pri nobeni drugi znamki. Takšen pristop naj bi jih postavil ob bok renomiranim proizvajalcem, kot so Mercedes-Benz, Porsche in BMW,  a jih obenem od njih tudi razlikoval.

Izvršni direktor, član upravnega odbora in soustanovitelj podjetja AEHRA Hazim Nada je že potrdil, da bodo celotno podobo in ime novega športnega terenca razkrili v oktobru. Svoje modele nameravajo ponuditi kupcem v Evropi, Severni Ameriki, na Kitajskem ter v Veliki Britaniji in v arabskih državah Perzijskega zaliva. Pričetek prodaje načrtujejo v letu 2025, cene pa naj bi se gibale med 160.000 in 180.000 ameriškimi dolarji. V prvem letu po pričetku proizvodnje naj bi po trenutnih načrtih že prodali več kot 15.000 enot vsakega od modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: AEHRA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkrita nova generacija Mitsubishijevega modela ASX
Volvo EX90 z višjimi merili varnosti