Novice

Razkrita nova generacija Mitsubishijevega modela ASX

Mitsubishi je na globalni premieri predstavil novi ASX, ki je opremljen z najnovejšimi tehnologijami in paleto učinkovitih pogonskih sklopov.

Nova generacija križanca Mitsubishi ASX (ASX – Active Sports Xover) je bila svetovni javnosti predstavljena na spletnem dogodku v organizaciji podjetja Mitsubishi Motors Europe. Novi Mitsubishi ASX je bil razvit predvsem za evropski trg in je zasnovan na platformi CMF-B, ki so jo pripravili v okviru alianse Renault-Nissan-Mitsubishi.

Zunanjost je zasnovana skladno trenutnimi oblikovalskimi smernicami znamke, novi ASX pa bo prepoznaven po zasnovi sprednjega dela “Dynamic Shield” in značilnih sprednjih lučeh LED, ki poudarijo robustnost in dinamiko. Stranske linije s širokimi zaključki in zasnova zadka z novimi lučmi v LED tehnologiji ob 17- ali 18-palčnih platiščih dodatno poudarijo športnost. Kupci bodo lahko izbirali med šestimi barvnimi odtenki, ki jih bo pri višjih nivojih opreme možno kombinirati s črno streho.

Notranjost združuje prostornost in udobje ter ponuja najnovejšo tehnologijo. Ob možnosti izbire treh velikosti zaslona digitalne instrumentne plošče (4.2, 7 in 10 palcev) bo na osrednjem delu armaturne plošče za podajanje informacij in nastavitve skrbel informacijsko-multimedijski sistem SDA (Smartphone Link Display Audio). Na voljo bo s 7- ali 9,3-palčnim zaslonom, pri najvišjih opremskih različicah pa tudi z opcijskim zvočnim sistemom Bose Premium. Preko SDA bo možno upravljati tudi sistem Multi-Sense, ki ob različnih nastavitvah odziva krmiljenja, dinamičnega nadzora podvozja in delovanja motorja ponuja tri načine vožnje (Eco, Pure in Sport). Standardno bo na voljo širok nabor asistenčnih sistemov, vključno s sistemom za zaščito pešcev in pomočnikom za ohranjanje voznega pasu, pri višjih nivojih opreme pa bodo kupci dobili še opozorilo za mrtvi kot, sistem za ohranjanje vozila na sredini voznega pasu, prilagodljivi regulator hitrosti in samodejni preklop dolgih luči.

Na dnu palete pogonskih sklopov se nahaja 1,0-litrski bencinski trivaljnik v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, sistem blagega hibrida (jermensko gnan zaganjalnik/generator) pa bo na voljo z 1,3-litrskim motorjem DI-T, ki bo lahko povezan s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko. Hibridno različico pogonskega sklopa sestavlja 1,6-litrski bencinski motor v kombinaciji s samodejnim menjalnikom in dvema električnima motorjema, vrh ponudbe pa je priključno-hibridni pogonski sklop z 1,6-litrskim bencinskim motorjem in dvema električnima motorjema v kombinaciji z baterijo kapacitete 10,5 kWh.

Proizvodnja bo potekala v Renaultovem obratu Valladolid v Španiji, pričetek prodaje pa je predviden v marcu prihodnjega leta. Predstavniki znamke Mitsubishi še dodajajo, da bo evropskim kupcem na voljo celotna paleta različic in pogonskih sklopov že od začetka prodaje.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

10 komentarjev za "Razkrita nova generacija Mitsubishijevega modela ASX"


1 leto 6 meseci nazaj

Razumem, da so naredili svoj avto na platformi Capturja in je clon, vendar lahko bi naredili kot recimo Dodge, ki iz Alfe naredi svoj avto, vendar vsaj masko in luči naredi v svojem hišnem žargonu. Tako bi lahko novi ASX imel vsaj Mitsubishi-jevo masko in luči in bi bil veliko bolj samosvoj in drugačen od Capturja. In če ne bo vsaj 5000€ cenejši od Capturja, ga čaka v evropi le polom.

mrtwelvetrees
1 leto 7 meseci nazaj

Če bo cen dosti nižja od Capturja, zakaj pa ne ? Ampak vemo da ne bo,

cashy
1 leto 7 meseci nazaj

Še pred odprtjem članka, ko sem videl samo naslov in fotko, so mi bile stvari nelogične – kako novi ASX, na sliki pa Captur? Prav ne vidim smisla v preznačkovanju…

JG2
1 leto 7 meseci nazaj

V bistvu bi jih bilo lahko kar malo sram da tole dajo na trg. Ne vem kdo od trenutno kupcev ASX bo pripravljen se vozit v takem avtu, jaz vem da se ne bi želel.

enstot
1 leto 7 meseci nazaj

Zakaj? Renault Captur je boljši avto od aktualnega Mitsubishija ASX, ki je že daleč preživel svoj življenski cikel in je enostavno zastarel avto. Aktualni ASX s CVT menjalnikom in 2-litrskim atmosfercem je enostavno obup od avta. Captur s posodobljenim 1.33 bencinskim turbakom pa je zelo prijeten in zmogljiv avto.

JG2
1 leto 6 meseci nazaj

Žal se ne strinjam! In aktualni ASX je občutno boljši (vizualno) kot pa ta ki so ga predstavili. Žal tukaj so ga pa konkretno polomili in verjetno bo že januarja ali februarja 2023 facelift.

enstot
1 leto 6 meseci nazaj

Vsake oči imajo svojega malarja, a sprememba prednjega dela in malce zadnjega ne more povsem prikriti zastarelih detaljev vmes in v kabini. Predvsem pa ne pri motorizaciji. Poleg tega je očitno, da avtov nisi vozil. Razlika med njima je najmanj 10 let in izza volana se to močno pozna. Sicer pa je Mitsubishi žal že tudi toliko časa v finančnih težavah, kar se pozna pri vseh njegovih modelih. Vsi po vrsti so zastareli.

Firediver
1 leto 7 meseci nazaj

Zanimivo, prejšnič v španoviji s C4 Aircross, sedaj pa z Capturjem…naslednjič z 3008?

 
Uber preklaplja na elektriko
AEHRA razkriva skice prvega modela