Novice

Airflow Vision je koncept luksuznega križanca skupine FCA

Ko je pripel na tržišče originalni Chrysler Airflow, se je zdelo, da je desetletja pred svojim časom. Razvit je bil kot eden prvih modelov na svetu z mislijo na aerodinamiko. Kljub temu, da ni šel preveč dobro v prodajo, so Američani sklenili poskusiti z imenom Airflow še v 21. stoletju.

Opisan kot naslednja generacija premijskega osebnega avtomobila je Airflow Vision oblikovan z mislijo na uporabnike, ki si želijo potovanja v prvorazrednem udobju ter v visokokakovostnem in sodobnem kokpitu.

Koncept je tehnično deloma osnovan na priključnem hibridu Chrysler Pacifica, le da prevzema bistveno bolj dinamične in prestižne poteze. Oblikovno se želi koncept otresti zasnove enoprostorca, saj njegova merska razmerja bistveno bolj spominjajo na danes tako zelo iskane križance

Spredaj izstopa letvica maske motorja, razpotegnjena čez celotno širino vozila, in nad njo ozka žarometa v tehniki LED. Na zadku avta se tema čez celotno širino avta razpotegnjenega svetlobnega elementa ponovi, saj so tja oblikovalci namestili ozke zadnje luči. Skice boka koncepta razkrivajo ogromna enojna bočna vrata na vsaki strani avta, a pri tem ni jasno, kako se odpirajo in ali so morda vendarle dvodelna. Ne glede na to pogled v kabino razkrije lično oblikovano in predvsem zelo prostorsko notranjost za štiri osebe in z ločenim sedežem za vsako od njih. Po vzoru sodobnega časa je na armaturni plošči prepoznati več dotično-občutljivih zaslonov za poveljevanje klimatski napravi, večopravilnemu sistemu in drugim, danes in v bodočih avtih obveznim, pametnim sistemom. Da ne bosta zadnja potnika prikrajšana, so dodali na hrbtišči prednjih sedežev še dva večopravilna zaslona na dotik, ki bosta pretežno namenjena zabavi.

Avtomobilizem.com (Vir. Carscoops. Foto: FCA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijevi modeli kmalu z zmogljivejšim informacijskim sistemom
T-Cross odslej na voljo tudi z močnejšim agregatom