Novice

Audijevi modeli kmalu z zmogljivejšim informacijskim sistemom

Nova različica Audijevega multimedijskega sistema MIB, ki so jo predstavili v Las Vegasu, naj bi bila kar desetkrat zmogljivejša od sistemov, ki so trenutno vgrajeni v njihovih vozilih.

Na sejmu zabavne elektronike CES je Audi prvič predstavil MIB 3, novo različico modularnega multimedijskega sistema, ki bo imela na račun zmogljivejše strojne opreme občutno večjo procesorsko moč.

Zmogljivosti procesorjev, ki so vgrajeni v računalnike v vozilih, so omejene predvsem zaradi njihove potrebe po napajanju, saj je zmogljivost električnega napajanja klasične kombinacije akumulatorja in alternatorja dokaj omejena, ker je potrebno zagotoviti dovolj električne energije tudi za napajanje ostalih potrošnikov.

Tovrstne omejitve naj bi odpravili v prihajajočih modelih z električnim pogonom ter v modelih z vgrajeno tehnologijo blagega hibrida, saj naj bi arhitektura prihajajočih modelov že podpirala MIB 3. Zmogljivejša tehnologija naj bi omogočala višjo ločljivost,  boljšo odzivnost, hitrejše nalaganje zemljevidov v sistemu navigacije ter učinkovitejšo prepoznavo glasovnih ukazov. Mark Lichte, vodja oblikovalskega oddelka pri Audiju, je že preteklo leto najavil, da naj bi njihovi multimedijski sistemi kmalu podpirali obogateno resničnost in z njo povezane aplikacije, zmogljivosti predstavljene tehnologije sistema MIB 3 pa bi že lahko predstavljale pravo osnovo za uresničitev teh napovedi.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poslušanje glasbe v avtomobilu brez zvočnikov
Airflow Vision je koncept luksuznega križanca skupine FCA