Novice

T-Cross odslej na voljo tudi z močnejšim agregatom

Volkswagnov najmanjši športno uporabni križanec v ponudbi je odslej na voljo tudi z 1,5-litrskim motorjem TSI, ki razvije 150 »konjev« največje moči. Najmočnejši T-Cross je na voljo na nekaterih evropskih trgih, medtem ko ga na našem še čakamo.

Pri znamki Volkswagen so koncem lanskega leta predstavili (trenutno) najbolj popoprano verzijo malega T-Crossa, kar so sicer napovedali že ob njegovi predstavitvi. Pod motornim pokrovom omenjenega križanca se vrti že poznani 1,5-litrski turbobencinski agregat s 150 KM največje moči, ki poskrbi, da tako motoriziran SUV pospeši od 0 do 100 km/h v dovolj prepričljivih 8,5 sekundah. Za prenos moči skrbi serijski 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik DSG, medtem ko ročni ne bo na voljo.

Volkswagnov najmanjši križanec je bil sicer precej dobro sprejet med kupci, saj je že ob začetku prodaje našel v Evropi okrog 13.000 kupcev mesečno. Vseeno pa najmočnejša verzija v ponudbi verjetno le ne bo med množičnejšimi, saj bo na voljo zgolj z najbogatejšimi paketi opreme. Na angleškem trgu bo že v osnovi dokaj bogato opremljen (paket SEL z radarskim tempomatom, LED žarometi ter navigacijo), vendar pa bo tam stal vsaj 24.910 funtov. Zgolj za primerjavo – osnovni T-Cross stane na otoku 17.395 angleških funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "T-Cross odslej na voljo tudi z močnejšim agregatom"


13 dni 8 ur nazaj

Meni bi bilo nerodno sedet v tej spaki tudi če mu vtaknejo agregat od formule!

xxl
13 dni 19 ur nazaj

Za mojega T-Roca piše “prepričljivih” 8,4, pa so na več testih izmerili 9,3. Razen ugodne porabe me ta motor ni prepričal.

mrtwelvetrees
13 dni 18 ur nazaj

Mogoče mislijo na 8,4 čisto brez opreme, ožje gume, skoraj prazen tak goriva in en “lahek” voznik 🙂

nejc1
13 dni 14 ur nazaj

Itak, optimalni pogoji…

xxl
13 dni 5 ur nazaj

Pri Polotu 1.0 115 so meritve pokazale enako kot obljublja tovarna, 9,5, torej skoraj enako kot realno 150 KM pri T-Roc, 9,3. Zato se mi je pravilno dozdevalo, da testov Polo gre podobno kot moj. Zanimivo je, da T-Roc 1.0 115 ima 10,1, dejansko pa 10,4, torej ni tako velikega odstopanja kot pri 1.5. Tudi ta primerjava kaže, da ni velikih razlik med T-Roc 1.0 vs 1.5, torej ni čudno, da me ni prepričal http://www.zeperfs.com/en/duel7163-8126.htm

 
Airflow Vision je koncept luksuznega križanca skupine FCA
Mala Fiata s tehnologijo blagega hibrida