Novice

T-Cross odslej na voljo tudi z močnejšim agregatom

Volkswagnov najmanjši športno uporabni križanec v ponudbi je odslej na voljo tudi z 1,5-litrskim motorjem TSI, ki razvije 150 »konjev« največje moči. Najmočnejši T-Cross je na voljo na nekaterih evropskih trgih, medtem ko ga na našem še čakamo.

Pri znamki Volkswagen so koncem lanskega leta predstavili (trenutno) najbolj popoprano verzijo malega T-Crossa, kar so sicer napovedali že ob njegovi predstavitvi. Pod motornim pokrovom omenjenega križanca se vrti že poznani 1,5-litrski turbobencinski agregat s 150 KM največje moči, ki poskrbi, da tako motoriziran SUV pospeši od 0 do 100 km/h v dovolj prepričljivih 8,5 sekundah. Za prenos moči skrbi serijski 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik DSG, medtem ko ročni ne bo na voljo.

Volkswagnov najmanjši križanec je bil sicer precej dobro sprejet med kupci, saj je že ob začetku prodaje našel v Evropi okrog 13.000 kupcev mesečno. Vseeno pa najmočnejša verzija v ponudbi verjetno le ne bo med množičnejšimi, saj bo na voljo zgolj z najbogatejšimi paketi opreme. Na angleškem trgu bo že v osnovi dokaj bogato opremljen (paket SEL z radarskim tempomatom, LED žarometi ter navigacijo), vendar pa bo tam stal vsaj 24.910 funtov. Zgolj za primerjavo – osnovni T-Cross stane na otoku 17.395 angleških funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "T-Cross odslej na voljo tudi z močnejšim agregatom"


4 meseci 19 dni nazaj

Meni bi bilo nerodno sedet v tej spaki tudi če mu vtaknejo agregat od formule!

xxl
4 meseci 19 dni nazaj

Za mojega T-Roca piše “prepričljivih” 8,4, pa so na več testih izmerili 9,3. Razen ugodne porabe me ta motor ni prepričal.

mrtwelvetrees
4 meseci 19 dni nazaj

Mogoče mislijo na 8,4 čisto brez opreme, ožje gume, skoraj prazen tak goriva in en “lahek” voznik 🙂

nejc1
4 meseci 19 dni nazaj

Itak, optimalni pogoji…

xxl
4 meseci 19 dni nazaj

Pri Polotu 1.0 115 so meritve pokazale enako kot obljublja tovarna, 9,5, torej skoraj enako kot realno 150 KM pri T-Roc, 9,3. Zato se mi je pravilno dozdevalo, da testov Polo gre podobno kot moj. Zanimivo je, da T-Roc 1.0 115 ima 10,1, dejansko pa 10,4, torej ni tako velikega odstopanja kot pri 1.5. Tudi ta primerjava kaže, da ni velikih razlik med T-Roc 1.0 vs 1.5, torej ni čudno, da me ni prepričal http://www.zeperfs.com/en/duel7163-8126.htm

 
Airflow Vision je koncept luksuznega križanca skupine FCA
Mala Fiata s tehnologijo blagega hibrida