Novice

Akrapovič za najbolj prefinjenega Abartha vseh časov

Fiat je predstavil novo posebno omejeno serijo športnika Abarth 695 Rivale, ki ga je ustvaril skupaj s podjetjem Riva.

Kot so zapisali pri italijanskem proizvajalcu vozil, gre za najbolj prefinjen model Abarth v zgodovini. Mali posebnež bo na voljo kot kupe ali kot kabriolet, obe karoserijski različici pa bosta obarvani v dvobarvno kombinacijo Riva Sera Blue in Shark Grey.

Kot se za Abartha spodobi, mu oblikovno vrednost dvigujejo še dvojna črta svetlo modra črta, ki deli zgornji in spodnji del, vratne kljuke, oddete v poseben satiniran krom, kromirani dodatki na zadku in številni vizualni elementi z jahte Riva 56 Rivale. Ne manjkajo niti posebne oznake 695 Rivale, zavore Brembo, vzmetenje Koni in posebna 17-palčna platišča Supersport. Nemogoče je spregledati tudi poseben izpušni sistem, zanj so poskrbeli pri slovenskem podjetju Akrapovič.

Navtično temo v notranjosti modela 695 Rivale poudarijo armaturna plošča iz mahagonija ali ogljikovih vlaken, črne preproge z modrimi vstavki, sedeži v modri barvi, počivalo za nogo iz ogljikovih vlaken, poseben volanski obroč v modro-črnem usnju in značka iz mahagonija, panelna plošča iz modrega usnja in prestavna ročica iz mahagonija. Vse skupaj oplemeniti 7-palčna večopravilna enota Uconnect, na osrednji konzoli pa je nameščena ročno podpisana oštevilčena ploščica, ki jo po potrebi dopolnijo z imenom lastnika.

”Avtomobilsko jahto” poganja 1,4-litrski prisilno polnjen agregat s 130 kilovati moči in 250 njutnmetri navora.

Poleg 695 Rivale so predstavili še različico Abarth 695 Rivale 175 Anniversary; z njo se želijo posvetiti 175- letnici podjetja Riva. Izdelali bodo le 350 enot, od tega polovico kupejev, polovico kabrioletov. Še nekoliko bolj posebna različica ima nameščena atraktivna 17-palčna platišča, posebno oznako na zunanjosti, ročno izdelane dodatke, kot so dvobarvna zunanjost, črno-modri ročno šivani usnjeni sedeži z posebnim logotipom v vzglavnikih, armaturno ploščo iz ogljikovih vlaken, označeno ploščico in številne druge, ki bodo zlahka prepričali najbolj zagrete ljubitelje znamke Abarth.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avtonomne Honde na cestah že leta 2025
Hyundai Kona z udarnim videzom odganja tekmece