Novice

Albanska policija z novimi Volkswagni e-Golf, a brez javnih polnilnic

Saimir Tahiri, albanski notranji minister, je predstavil novo pridobitev albanske policije – floto električnih Volkswagnov e-Golf. S tem je ta balkanska država postala peta v Evropi, ki je policiste opremila z električnimi vozili.

Albanska policija je že prevzela pošiljko električnih Golfov, ki bodo takoj prešli v uporabo – a s precejšnjo oviro.

Albanija trenutno nima vzpostavljenega omrežja električnih polnilnic na bencinskih črpalkah ali v okolici večjih mest, kar pomeni, da se bodo morali policisti na dolžnosti za polnjenje vračati na svoje postaje. Le tam bodo namreč lahko napolnili avtomobil in nadaljevali s službenimi vožnjami.

Če bi policisti v svojo floto dobili novo generacijo Opla e-Ampere ali Renaulta Zoe, bi lahko z njima v realnih pogojih prevozili okoli 300 kilometrov, Volkswagen e-Golf pa je v običajnih razmerah zmožen prevoziti okoli 150 kilometrov. Albanski policisti bodo torej kar nekaj časa preživeli na postajah in polnili svoje električne avtomobile.

Julija sta pošiljko električnih modelov BMW i3 prevzela tudi avstrijska in romunska policija ter se pridružili Italijanom, ki za prevoz že nekaj časa uporabljajo električne službene avtomobile.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: albanska policija.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Albanska policija z novimi Volkswagni e-Golf, a brez javnih polnilnic"


Firediver
7 leta 6 meseci nazaj

..in tako bodo mulci s sfriziranimi mopedi gladko spi*dili policajem izpred nosu, tako kot nekoč pri nas, ko so miličniki imeli fičote.. 🙂

 
Poklon legendi: Opel Kadett karavan
Elon Musk dviguje prah z nepričakovano objavo