Novice

Alfa bo motorje izdelovala na domačih tleh

Pri skupini FCA (Fiat Chrysler Automobiles) so napovedali, da bodo dva nova visoko zmogljiva agregata, ki bosta obenem izredno pomembna za znamko, izdelovali v obratu Termoli v Italiji.

Vsi razpoložljivi agregati naj bi bili najboljše, kar znamka lahko ponudi, med najpomembnejšimi pa bo zagotovo šestvaljni bencinski agregat, ki ga bo posebej za Alfo Romeo razvil Ferrari. Ponudbo bo udarno zaključila družina štirivaljnikov, v kateri bodo tako dizelski kot bencinski agregati.

Fiat Chrysler bo v obrat v Italiji investiral več kot 500 milijonov evrov za posodobitev proizvodnje linije, ki bo sposobna izdelati več kot 200.000 agregatov letno. Pri podjetju so dejali, da bodo s posodobitvami zaključili v naslednjih šestih mesecih, vendar niso želeli izdati podrobnejših detajlov glede prihajajočih agregatov.

Dobavitelj je lansko leto za Automotive News dejal, da bo štirivaljni dvolitrski agregat prvič vgrajen v novo limuzino, ki bo uradno razkrita v juniju in se bo začela prodajati v letu 2016. Šestvaljni prisilno polnjeni twin-turbo bencinski agregat naj bi imel do 480 ”konjskih moči”, slonel pa naj bi na prenovljenemu trilitrskemu agregatu, ki ga je Ferrari izdelal za vgradnjo v Maserati Quattroporte in Ghibli.

Obrat Termoli trenutno izdeluje 8- in 16-ventilske različice motorja FIRE ter dva menjalnika za Fiatov model Ducato in srednje velika osebna vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Alfa bo motorje izdelovala na domačih tleh"


denis099
9 leta 8 dni nazaj

Forza Alfa 😉

 
Audi v Šanghaj s konceptom Prologue Allroad
Robert de Niro v vlogi Enza Ferrarija