Novice

Alfa Romeo Stelvio v 151 fotografijah in 4 videih

Koncept Kamal iz leta 2003 ni prešel v proizvodnjo, zato so morali ljubitelji športnih terencev na prvega Alfinega terenca čakati polnih 14 let. Model, ki je dobil ime po slovitem prelazu v severni Italiji, je zdaj naprodaj širom Evrope z ekskluzivnim paketom First Edition ali pa kot športni Quadrifoglio.

Ker je bilo čakanje na Stelvia dolgo, so se pri Alfi Romeo odločili, da bodo pred začetkom prodaje s pomočjo 151 fotografij in štirih video posnetkov pokazali vsak najmanjši detajl. Ker so se fotografije dolgočasno podvajale, smo galerijo skrčili na 75 fotografij, na katerih boste videli praktično vse.

Sprva bodo s prodajo začeli v Veliki Britaniji, kjer bodo na voljo tri različice – Stelvio, Stelvio Super in Stelvio Tecnica. Že osnovni paket bo opremljen s 17-palčnimi platišči, 8.8-palčno večopravilno enoto, sistemom osmih zvočnikov, parkirnimi senzorji, tempomatom, električnimi prtljažnimi vrati in senzorji za dež. Gledano z varnostnega vidika so pri Alfi Romeo odlično poskrbeli za varnost potnikov. Serijsko je nameščen sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, samodejno zaviranje v sili, zaščita za pešce in opozorilo na čelno trčenje.

S prehodom na srednji paket se platišča povečajo na 18 palcev, sedeži so oblečeni v usnje, v vratnih panelih so nameščeni kovinski elementi in kupcu so na voljo tri barvne kombinacije notranjosti. Stelvio Super je opcijsko na voljo s paketom Luxury Pack z lesenimi vstavki in usnjenimi sedeži z gretjem in električno nastavljivostjo. Na voljo je tudi paket Sport Pack, ki prinaša ogrevan volanski obroč, bolj školjkaste sedeže v usnju in aluminijaste stopalke.

Najboljši paket Tecnica je na voljo le z najmočnejšim dizlom ter ima v notranjosti nameščeno 8.8-palčno enoto Alfa Connect 3D Nav, prilagodljive bi-ksenonske žaromete in električno preklopna ogledala.

Motorno paleto pričenja dvolitrski prisilno polnjen bencinski agregat z 206 kilovati moči in 400 njutnmetri navora. Dizelsko stran zastopa 2,2-litrski prisilno polnjen agregat v dveh različicah s 134 in 154 kilovati moči in 470 njutnmetri navora. Neodvisno od agregata se bo moč na vsa štiri kolesa preko sistema Q4 prenašala s pomočjo 8-stopenjskega samodejnega menjalnika proizvajalca ZF.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto in video: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lexus in Porsche zmagovalca študije J.D. Power
Trivaljnik in 147 kilovatov za Ford Fiesto ST