Novice

Lexus in Porsche zmagovalca študije J.D. Power

Pri ameriškem J.D. Power, kjer že 28 let opravljajo raziskavo o zanesljivosti vozil, so tudi letos objavili lestvico avtomobilskih znamk z najmanj težavami. Na vrhu sta se tako znašla japonski Lexus in nemški Porsche, največ nagrad po posameznih sklopih pa je prejela znamka Toyota.

Pri J.D. Power so objavil povsem svežo lestvico najbolj zanesljivih avtomobilskih znamk na podlagi ankete, ki so jo izvedli med oktobrom in decembrom lani. V anketi je sodelovalo 35.186 lastnikov jeklenih konjičkov letnika 2014, ki so podajali svoje izkušnje po treh letih lastništva oziroma sporočili, kolikokrat so imeli težave z njimi. Celotna študija je zajemala 177 vprašanj (potencialne napake) v osmih različnih sklopih (zunanjost, notranjost, motor in menjalnik, …).

Na vrhu tokratne lestvice zanesljivosti vozil sta se znašla Lexus in Porsche, pri katerih so odkrili 110 napak na 100 vozil, sledila jima je Toyota s 123 napakami. Pri J.D Power so hkrati ugotovili, da je največji napredek uspel korejskemu Hyundaiju (133 napak), ki se je zavihtel iz lanskoletnega 19. na 6. mesto.

Po posameznih avtomobilskih segmentih so se sicer najvišje uvrstili sledeči modeli: Chevrolet Sonic, Toyota Prius, Lexus ES, Toyota Camri, Chevrolet Camaro, Lexus GS, Toyota Avalon, Volkswagen Tiguan, Toyota FJ Cruiser, Mercedes-Benz GLK, Honda Ridgeline, Toyota Venza, Lexus RX, Toyota Sienna, Chevrolet Tahoe, Ford F-150 in Chevrolet Silverado HD.

Uporabniki so imeli največ pripomb nad infozabavnimi elementi (22% vseh omenjenih težav), pri čemer se je največ pritožb nanašalo na povezavo Bluetooth in sisteme za prepoznavo glasu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: JD Power.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benzov športni napad na Ženevo
Alfa Romeo Stelvio v 151 fotografijah in 4 videih