Novice

Alfa Romeo za Ženevo pripravlja »nekaj novega«

No, da bodo Italijani predstavili nekaj novega in še ne videnega v Ženevi, je pravzaprav potrdil Berj Alexian, predstavnik znamke na ameriškem trgu. A tudi to je nekaj.

V minulih dnevih je po spletu zaokrožilo precej špekulacij o tem, da naj bi Alfa Romeo v začetku marca v Ženevo pripeljal tudi nekaj povsem novega. Ugibanja so se pri tem v veliki meri sklicevala na strategijo podjetja, ki so jo predstavili lansko poletje in ki je med drugim obljubila predstavitev kompaktnega večnamenskega vozila za angleško kratico CUV (Compact Utility Vehicle).

Izredno splošna najava gospoda Alexiana sicer pušča vse možnosti odprte, a če bodo Italijani res predstavili v Ženevi svojo različico kompaktnega cestnega terenca, se bo ta umestil pod Stelvia, tehnično osnovo pa bo zelo verjetno črpal iz Jeepovega Renegadea oziroma Compassa in Fiatovega 500X. Kot vedno doslej bo ta jasno ustrezno prilagojen Alfinemu DNK-ju in bo posledično eden bolj vozno dinamičnih CUV-ov na tržišču, če ne celo najbolj dinamičen.

V Ženevi pa nas ne bo čakalo samo to presenečenje ampak se nadejamo, upoštevajoč štiriletno obdobje od vstopa na trg, še osvežene Giulie in jasno tudi Giuliette. Predvsem slednja je zaradi utrujenosti modela res že potrebna nadgradnje, napovedali pa so jo tudi v omenjenem strateškem planu znamke.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Alfa Romeo za Ženevo pripravlja »nekaj novega«"


tha_man
5 leta 2 meseci nazaj

Sodeč po tisti sliki bo ali še en facelift giuliette ali pa GTV… CUV je narisan kasneje v tem obdobju, nove Giuliette pa noter sploh ni (mogoče bo njeno mesto zasedel CUV?).

xxl
5 leta 2 meseci nazaj

Če bi Giulietto posodobili z vsem, kar danes ponuja konkurenca, bi jo mogoče celo spet kupil za nek razumen denar.

tha_man
5 leta 2 meseci nazaj

dvomim da se bo to zgodilo. po mojem bo dobila nove 1.0 in 1.3 motorje, mogoce novejsi uconnect in spet kakšno malo drugače pobarvano limited izvedbo…

xxl
5 leta 2 meseci nazaj

Prej bi rekel, da bo dobila led in kakšno asistenco, kot nove motorje. To namreč zahteva preveč prilagajanja.

xxl
5 leta 2 meseci nazaj

No, pa da vidimo, če ni spet fake news. Če bo v sorodu z 500X, bi lahko bila pod 30 000 €, potem gre moj hitro v prodajo. 🙂

 
Oblikovna študija Kiinega električnega modela
Mercedes-Benz SL Grand Edition brez različic AMG