Novice

Oblikovna študija Kiinega električnega modela

Korejci so tokratno napoved predstavitve električnega koncepta pospremili z obljubo, da je bil zrisan tako, da bo ob pogledu nanj poskočll srčni utrip.

Razlogi za povečan srčni utrip so seveda različni. Lahko iz iz razloga gneva ali pa iz navdušenja in ugajanja. Prepričani smo, da Kia s tokratnim konceptom cilja na slednja razloga, upoštevajoč v splošnem ugoden odziv javnosti na njihove izdelke v zadnjem času pa dopuščamo možnost, da nas bo v Ženevi dejansko pričakala še ena oblikovna poslastica.

Razlaga Kiinih tržnikov se nadaljuje v smeri, da bo v tem trenutku še neimenovana oblikovna študija električnega modela poosebljala Kiin čustveni pristop do elektrifikacije modelov. Zrisali in izdelali so ga v Kiinem oblikovalskem studiu v nemškem Frankfurtu, z njim pa želijo razburljivo smer razvoja elektrifikacije, ki so jo zastavili v zadnjem času, pospešeno tlakovati pot.

Kolikor so Korejci gostobesedni z obljubami in leporečenjem o splošnih presežkih ter elektrificiranju prihodnosti avtomobilskega sveta, pa so toliko bolj redkobesedni glede konkretnih podatkov o oblikovni študiji. Zaenkrat poleg imena skrivajo pravzaprav tudi skoraj vse ostalo. No, razen slike zatenjene podobe sprednjega dela avta z osvetljeno ozko masko, napisom Kia na sredini in obrobljenima vodoravnima žarometoma. Iz slike je razbrati še pojavo z nabitimi blatniki, strukturiran prednji pokrov in štrclja s predvidima kamerama namesto zunanjih ogledal. Za to pojavo stoji še obljuba Gregoryja Guillaumeja, podpredsednika oblikovanja pri Kia Motors Europe, da bo študija vsem, ki jo bodo imeli priložnost voziti, povzročala kurjo pot ter navdušenje v vseh pogledih. Iz tega sklepamo, da bo njen baterijski električni pogonski sklop izredno zmogljiv.

Ni kaj, ne preostane nam drugega, kot da počakajmo še dober teden dni, ko bodo Korejci s študije sneli pregrinjalo skrivnosti in marketinških obljub.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aston Martin 003 bo manjši brat Valkyrie
Alfa Romeo za Ženevo pripravlja »nekaj novega«