Novice

Alfin drugi novi model bo športni terenec

Ostale koščke v mozaiku petletnega načrta pri FCA kar precej premikajo, časovni okvir za Alfo Romeo pa naj bi ostal nespremenjen. Italijanski proizvajalec vozil po predstavitvi Giulie sedaj trdo dela na križancu, ki bo stopil pod blišč reflektorjev sredi naslednjega leta.

Alfin križanec s kodnim imenom Project 949 si deli arhitekturo z nedavno predstavljeno Giulio. Po velikosti se bo prvi športni terenec tega legendarnega proizvajalca vozil uvrščal v segment manjših premijskih športnih terencev, tako bo na primer tekmec BMW-ja X3.  Načrt o začetku proizvodnje modela SUV je bil v zraku že nekaj let – o njegovem prihodu so razmišljali že pred dvanajstimi leti, ko so predstavili koncept Kamal (fotografije v galeriji).

Giulia in novi križanec sta le dva izmed osmih novih modelov, ki bi jih radi pri Alfi spravili na trg do leta 2018. Po petletnem načrtu želijo vodilni pri Alfi pripraviti dva kompaktna predstavnika, še enega križanca in srednje veliko limuzino, limuzino večjih dimenzij ter še en, prav poseben projekt.

Ni še jasno ali bodo vsi primerki predstavljeni globalno, vendar želijo Italijani dramatično dvigniti prodajo na 400.000 enot letno. ”Zelo podrobno preučujemo zaporedje lansiranja produktov, da kar najbolje izkoristimo arhitekturo v smislu proizvodnih številk,” je po navedbah Automotive News pojasnil izvršni direktor FCA, Sergio Marchionne.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Alfa Romeo)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Sport stavi na hibridni pogon
Je jeklo še lahko konkurenčno aluminiju?