Novice

Amazon in DHL vam paket dostavita v prtljažnik Audija

Ameriški spletni trgovec Amazon je pričel skupaj z nemškim logističnim podjetjem DHL ter avtomobilskim proizvajalcem Audi izjemno zanimiv pilotski projekt. V Münchnu vam namreč lahko dostavijo paket kar v prtljažnik vašega Audija!

Tako bodo pri Amazonu in DHL ponudili strankam, ki si lastijo Audija in so najbolj zahtevni uporabniki v okviru paketa Amazon Prime, prav posebno uslugo – naročen paket bodo dostavili kar v prtljažnik njihovega avtomobila. In kako bo potekala omenjena dostava? Naročnik, ki bo želel, da mu paket naložijo v prtljažnik, bo moral ob naročilu posredovati informacijo o lokaciji svojega vozila, DHL-ov dostavljavec pa bo preko aplikacije na pametnem telefonu ter s pomočjo enkratne kode, lahko odprl naročnikov prtljažnik.

Po opravljeni dostavi bo lahko DHL-ov uslužbenec Audijev prtljažnik preprosto zaprl, s čimer bo avto ponovno zaklenjen. Naročnik pa bo prejel po elektronski pošti potrditev, da je bila dostava opravljena. Pri DHL so ob tem dodali, da so prepričani, da bo omenjena storitev zelo zanimiva in da bo po njej veliko povpraševanja. Dostava pa bo možna tudi v parkirnih hišah.

Pilotski projekt bo potekal nekaj mesecev v Münchnu ga bodo, če se bo seveda izkazal kot uspešen, kasneje razširili na celotno Nemčijo.

Avtomobilizem.com (Vir: de.autoblog.com, autobild.de. Foto: Amazon)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Norveška izpolnila kvoto subvencij za električna vozila
Peugeot in IBM združena v razvoju storitev povezljivosti