Novice

Ameriški predsednik kmalu z novo limuzino

Potem ko je tajna služba Združenih držav Amerike že leta 2013 objavila javni razpis za novo limuzino ameriškega predsednika, pa se bo slednji z njo pričel prevažati šele v letošnjem letu. Povsem nova Cadillacova limuzina bo zamenjala dosedanjo, ki je bila v uporabi že od leta 2009 in s katero se je naokrog prevažal že Trumpov predhodnik, Barack Obama.

Najnovejša predsedniška limuzina, katere ponudnik je bil znan že pred štirimi leti, naj bi prešla v uporabo že v kratkem, in bo veljala za enega najbolj varnih avtomobilov na zemeljski obli. Izbrani ponudnik, podjetje General Motors, bo poleg predsedniške limuzine dostavilo še približno deset drugih vozil, sam posel pa je bil vreden 15,8 milijona ameriških dolarjev.

Podrobnosti o avtomobilu, ki bo na zunaj najverjetneje precej podoben Cadillacovemu prestižnemu modelu CT6, ostajajo skrbno varovana skrivnost, vozilo pa je zasnovano tako, da bo zagotovilo najvišjo možno zaščito potnikov pred potencialnimi nevarnostmi. Novo Trumpovo limuzino so sicer preizkušali v različnih pogojih približno 12 mesecev, preden so jo dokončno predali naročniku, tajni službi ZDA.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: US Secret Service.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajska bo sprostila omejitve lastniškega deleža tujih avtomobilskih proizvajalcev
EU povečuje nadzor nad avtomobilskimi proizvajalci