Novice

Ameriški predsednik Trump prvič z novo limuzino

Ameriški predsednik Donald Trump se je pred dnevi v New Yorku prvič pokazal v javnosti z novo Cadillacovo limuzino, znano pod imenom »The Beast«. Enega najbolj varnih avtomobilov na zemeljski obli so pri General Motorsu razvijali vse od leta 2013, za vseh 12 izdelanih limuzin pa so od ameriške države prejeli 15,8 milijona dolarjev.

Najnovejša predsedniška limuzina, ki so jo razvili pri znamki Cadillac in zamenjuje prejšnjo iz leta 2009, naj bi slonela na platformi tovornjaka ter tehta med 6.800 ter 9.000 kilogrami. V njej naj bi bilo prostora za sedem potnikov, pri čemer lahko zadaj sedi predsednik s štirimi sopotniki.

O samih tehničnih značilnostih predsedniške limuzine, ki je precej podobna Cadillacovemu prestižnemu modelu CT6, razumljivo ni prav nobenih podatkov, za pogon pa naj bi skrbel dizelski agregat. Avtomobil je hkrati je zasnovan tako, da zagotavlja najvišjo možno zaščito potnikov pred potencialnimi nevarnostmi ter je odporen na napade s strelnim orožjem. Vozilo se hkrati ponaša še z vso potrebno komunikacijsko opremo ter dodatno oskrbo s kisikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Carsoops. Foto: Reuters.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kako (in kdaj) bo končal motor z notranjim zgorevanjem?
Elektrifikacija tudi za DS 7 Crossback