Novice

Elektrifikacija tudi za DS 7 Crossback

Kmalu po najavi hibridnih pogonov za tri Peugeote je zdaj še DS, prestižna znamka skupine PSA, najavila svoj drugi model z elektrificiranim pogonskim sklopom.

Po manjšem DS3 Crossbacku, ki ga lahko žene izključno baterijski električen pogon, so za večji DS7 Crossback pripravili identičen priključno-hibridni pogon, kot ga bodo ponudili v Peugeotovem 3008 Hybrid4.

Naj spomino, 1,6-litrski turbobencinar PureTech je navit na spodbudnih 200 KM. Temu je primaknjen spredaj en 110-»konjski« elektromotor, ki skupaj z bencinarjem prenaša moč na prednji kolesni par skozi osemstopenjski e-EAT8 menjalnik z enolamelno sklopko, »potopljeno« v oljni kopeli. Ob zadnjo os je primaknjen še en 110-»konjski« elektromotor, skupaj pa v najboljšem primeru spravijo na cesto 300 konjskih moči in 450 Nm navora. Kot P3008 Hybrid4 tudi E-Tense pospešuje do stotice 6,5 sekunde, emisija CO2 po WLTP standardu pa naj bi bila manj kot 50 gramov na prevožen kilometer.

13,2-kilovaturna litij-ionska baterija je tudi pri DS7 pospravljena pod zadnje sedeže, s čimer sta funkcionalnost in velikost prtljažnika neomadeževani. Prazno baterijo je moč na hišnem enofaznem priključku napolniti v približno osmih urah, na 6,6-kilovatnem polnilniku pa bo treba počakati dve uri. Polna baterija zadošča po WLTP-ju za največ 50 kilometrov poti (60 km po NEDC). Najhitreje se zmore zgolj na elektriko peljati 135 km/h.

Tokrat vam na »pokušino« posredujemo nekaj prvih fotografij novinca, osebno si ga bo moč ogledati na mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu, ki odpre vrata prihodnji torek. A kdor misli, da ga bomo že kmalu videvali na cestah se moti, saj je začetek prodaje za DS7 Crossback E-Tense, tako kot za Peugeotove priključne hibridne različice, napovedan za drugo polovico 2019.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: DS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ameriški predsednik Trump prvič z novo limuzino
Mercedes-Benzov razred B bo predstavljen v Parizu