Novice

AMG tretma tudi za sedemsedežni Mercedes-AMG GLS 63

Očitno ogromni, luksuzni športni terenci s presežno zalogo moči še niso šli bolje v denar kot gredo danes. Temu pritrjuje poplava predstavljenih v Los Angelesu.

Za kogar “civilni” GLS 580 ni dovolj, so Nemci pripravili potešitev želja: GLS 63 4Matic+, ki ga žene štirilitrski dvoturbinski V8 z največ 612 KM moči in 850 Nm navora. Navkljub takšni konjenici so inženirji osemvaljniku primaknili tudi 22-“konjski” zaganjalnik/alternator, ki naj bi bencinarju nudil pomoč v spodnjem območju vrtljajev. Menjalnik je hišni 9-stopenjski klasičen avtomatik, pogon štirikolesni 4Matic+, ki zmore razporejati pogonsko silo v odvisnosti od voznih pogojev med prednjo in zadnjo osjo v razmerju od 0:100 do 50:50. Za zadnjo pogonsko os so primaknili še elektronsko različico simulatorja zapore diferenciala. Podvozje je zračno in prilagodljivo ter po višini nastavljivo (AMG Active Ride Control).

Tako motoriziran GLS 63 opravi z izzivom pospeška do stotice v 4,2 sekunde, največja hitrost je omejena na 250 km/h. Doplačilo za vozniški paket AMG Drivers Package dvigne ta omejevalnik na 280 km/h

Ker teče beseda o cestnem terencu, so običajnim voznim režimom Comfort, Sport, Sport+ in Individual primaknili še Trail za potepanje po makadamu ter Sand. Slednjega so pripravili z mislijo na petične kupce in uporabnike na Bližnjem vzhodu, saj je z njim avto bolje pripraven za izlete po sipinah in manj utrjenih peščenih podlagah.

Oblikovno je avto “oplemeniten” s številnimi AMG dodatki in okraski; kolesa so v osnovi 21-palčna, kupci pa imajo na voljo izbiro koles vse do premera platišč 23 palcev. AMG tretma je najti tudi v kabini s tričrkovnimi napisi, športnimi sedeži in aluminijastimi dekorativnimi vložki.

Prodaja bo stekla nekje sredi 2020 za vstopno ceno, ki nam je Mercedes-AMG danes še ni zaupal, a prepričani smo, da bo ta v neposredni bližini dvestotih evrskih tisočakov, v Sloveniji pa krepko preko te meje.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog; Foto: Mercedes-AMG).

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "AMG tretma tudi za sedemsedežni Mercedes-AMG GLS 63"


JG2
4 leta 4 meseci nazaj

S ceno pa mislim da ste se nekoliko zmotili. G63 AMG pride 152k in G je bil vedno dražji od GL(sedaj GLS), tudi danes je cena G350 višja od GLS350.

 
Teslin Cybertruck preseneča v več pogledih
Citroën zapušča prvenstvo WRC