Novice

Angleži pripravljajo pet novih modelov v naslednjih dveh letih

Koncern Jaguar Land Rover beleži v zadnjih časih slabše poslovne rezultate, saj jim je padla prodaja za slabih 12 odstotkov. V duhu prestrukturiranja podjetja so zato sprejeli dvoletni program, v tem obdobju pa želijo predstaviti pet povsem novih modelov ter se še bolj resno posvetiti elektrifikaciji modelne palete.

Pri znamkah Jaguar in Land Rover, ki zaenkrat še spadata pod okrilje indijske Tate, bodo tako do začetka leta 2022 predstavili tri nove Land Roverjeve modele ter dva Jaguarja. Vsi prihajajoči modeli se bodo sicer naslanjali na novo koncernsko platformo (MLA), ki je prilagojena tako za električne, kakor tudi hibridne in priključno hibridne pogone, na katere stavijo v prihodnosti.

Med prihajajočimi novostmi angleškega proizvajalca se bo najprej predstavil dolgo pričakovani naslednik legendarnega terenca Defenderja, ki ga bodo proizvajali v slovaški Nitri. Novi Defender, s katerim želijo skakati v zelje Jeepovemu Wranglerju, bo na voljo v treh karoserijskih različicah, zanj pa bo treba pripraviti na domačem trgu vsaj 40.000 angleških funtov.

Pri Land Roverju obenem načrtujejo povsem novega Range Roverjevega križanca, ki bo zapolnil vrzel med Evoqueom in Velarjem. Po prvih predvidevanjih naj bi šlo pri omenjenem modelu, ki bo luč sveta uzrl leta 2021, za prvi povsem električno gnani Range Rover. Leto zatem naj bi predstavili še povsem novo generacijo njihove admiralske ladje Range Rover, ki naj bi znova postavljala merila v razredu luksuznih terencev.

Pri Jaguarju načrtujejo naslednje leto prihod nove generacije njihovega najbolj prestižnega modela XJ, ki bo na voljo s povsem električnim pogonom. Leta 2021 pa naj bi uzrl luč sveta še njihov največji in najbolj luksuzen športno uporaben križanec z oznako J-Pace.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi predstavil vstopni model e-tron 50
Mike Manley namerava dodatno krepiti ponudbo Jeepa