Novice

Razkritje produkcijske različice modela Rimac C_Two bo v Ženevi

Na avtomobilskem salonu v Ženevi marca prihodnje leto namerava hrvaški Rimac predstaviti produkcijsko verzijo njihovega novega superšportnika.

Mate Rimac, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Rimac Automobili, je v intervjuju za britanski Autocar potrdil prihod produkcijske različice visoko zmogljivega električnega športnega avtomobila Rimac C_Two, za katerega pa, vsaj glede na njegove trditve, zaenkrat še niso izbrali končnega imena. Po Rimčevih besedah naj bi letno proizvedli do 50 avtomobilov pod blagovno znamko Rimac ter enako število enot njegovega tehničnega dvojčka, modela Pininfarina Batista.

S proizvodnjo električnega športnika, o katerem lahko govorimo le v superlativih, naj bi pričeli do konca prihodnjega leta, že pred njenim pričetkom pa naj bi proizvedli približno 25 predprodukcijskih modelov. Poganjala naj bi ga kombinacija štirih električnih motorjev s skupno močjo preko 1400 kW (1914 KM) in z 2.300 Nm navora, pospeškom iz mirovanja do 100 km/h v manj kot dveh sekundah in najvišjo hitrostjo preko 400 km/h (412 km/h). Skupna masa avtomobila naj bi znašala približno dve toni, baterijski paket s težo okrog 700 kg in kapaciteto 120 kWh pa naj bi omogočal doseg do 650 km z enim polnjenjem. V električnem bolidu naj bi že bila vgrajena tehnologija za avtonomno vožnjo četrte stopnje, ki naj bi bila v pomoč vozniku tudi na dirkalni stezi.

Po prvotni zasnovi naj bi za prenos moči skrbel dvostopenjski menjalnik, vendar so se mu, na račun tehnološko izboljšanih električnih motorjev, odrekli in ga nadomestili z enostavnejšim enostopenjskim prenosom moči.

Pri podjetju Rimac v kratkem načrtujejo odprtje novega centra za raziskave in razvoj v Veliki Britanij, kjer Mate Rimac vidi velik potencial v sodelovanju z vrhunskimi inženirji. Trenutno imajo že preko 500 zaposlenih, deleže v podjetju pa imata tudi Porsche (15,5 odstotka) in Hyundai (15 odstotkov).

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Rimac.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Razkritje produkcijske različice modela Rimac C_Two bo v Ženevi"


Ivan36
4 leta 4 meseci nazaj

evo mini micro tesla se je sper rodil …. tudi ta bo dolga leta pobiral denar pa nekaj pokazal … mogoče pa se bo nekdo nekje celo vozil. Pod_______________ pa je bolje dajati denar za ta razvoj kakor za tehnološko orožje.

Bat_zajla
4 leta 4 meseci nazaj

Oni primarno prodajajo in razvijajo tehnologije za večja podjetja. Avto je bolj kot stranski produkt, da se medijsko izpostavljajo.

Ivan36
4 leta 4 meseci nazaj

Točno tako je ( Po Rimčevih besedah naj bi letno proizvedli do 50 avtomobilov pod blagovno znamko Rimac ter enako število enot njegovega tehničnega dvojčka, modela Pininfarina Batista.) Ostalo so pa inovacije pa uporabna tehnlogija.

xxl
4 leta 4 meseci nazaj

Mogoče bi bilo dobro, da malce poguglaš o njem, preden pišeš takšne…

 
Prvi popolnoma električni Lexus je UX 300e
Heroji v pižamah nadaljujejo s pozivi za vožnjo brez alkohola