Novice

Apple z iOS 11 uvaja “Ne moti med vožnjo”

Podobno kot pri »letalskem načinu«, ki omogoča enostaven in hiter izklop brezžične komunikacije, pri Applu za pametne mobilne telefone pripravljajo podobno funkcijo, ki bo namenjena uporabi v avtomobilu. Telefon bo samodejno vklopil omenjeno funkcijo, brž ko bo vključena prostoročna povezava v avtomobilu.

Koncem letošnjega leta bodo pri ameriškem Applu predstavili pri svojih telefonih novo funkcionalnost »ne moti med vožnjo«, ki bo blokirala vso sporočilno komunikacijo v avtomobilu. Vklopila se bo lahko povsem samodejno, takoj ko bo telefon povezan z avtomobilom s pomočjo prostoročne povezave Bluetooth, pri čemer bo ob prejetem sporočilu poslan avtomatski odgovor, npr.: »Pokličem kasneje.«.

Z omenjeno funkcijo želijo pri Applu vsaj malce izboljšati prometno varnost in sicer prvenstveno pri tistih voznikih, ki v svojih vozilih nimajo sodobnih info-zabavnih sistemov z multimedijskim vmesnikom CarPlay. Slednji namreč omogoča precej bolj varno glasovno prebiranje telefonskih sporočil, brez da bi bilo potrebno gledati na zaslon naprave.

Novost bo uporabnikom predvidoma na voljo v tretji četrtini letošnjega leta in sicer na napravah z operacijskim sistemom iOS 11 (iPhone 5S, iPhone 6 in iPhone 7).

Avtomobilizem.com (Vir: Caradvice. Foto: Apple.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Apple z iOS 11 uvaja “Ne moti med vožnjo”"


2 leta 8 meseci nazaj

Apple je spet “izumil” nekaj novega. Microsoft ima to že v svojem mobilnem OS-u od različice 8.1 (torej leta 2014). Še enkart je Apple dokazal kako kopira od drugih. Moje Lumije 950XL ne menjam za nič drugega,

Fnatic
2 leta 8 meseci nazaj

Kot da bo kaj pomagalo.

jack86
2 leta 8 meseci nazaj

Pa to je mel WP ze par let nazaj. Ko je zaznal hitro gibanje je vkljucil drive mode. Si lastim ios sranje, kolca se mi po (pokojnemu) wp.

 
Gokart kot vstopna točka v svet dirk in PRIMA sprostitev
Rabljene Renaultove avtomobilske baterije za shranjevanje energije v gospodinjstvih