Novice

Aston Martin 003 bo manjši brat Valkyrie

Britanci so spravili v javnost skico in temno stilizirano sliko novega hiperšportnika, ki nastaja pod interno kodo 003.

Nepotrjeno tržno ime zanj naj bi bilo Valhalla, tržno in značajsko pa naj bi bil umeščen pod model Valkyrie, a nad Aston Martinovega tekmeca Ferrariju 488 GTB in McLarnu 720S. Na osnovi doslej poznanih govoric naj bi bil zmogljivostno na ravni hiperšportnih hibridov izpred nekaj let (LaFerrari in 918 Hybrid).

Potemnjena in nekoliko zamegljena slika zadka avta razkriva, da naj bi bil ta sicer nekoliko bolj običajno oblikovan kot Valkyrie. Iz slike je možno sklepati, da na zadnje steklo v pravem pomenu besede ne gre računati, saj bo vzdolž sredine avta in z vrha strehe tam speljan sesalni cevovod motorja. Poudarjeno široka blatnika in aerodinamični relevantni elementi, vključujoč izpušni cevi, nameščeni vrh zadka, in ogromen difuzor širom celotnega zadka avta skupaj z ozkima in stilistično oblikovanima zadnjima svetilkama zaokrožujejo celotno hiperšportno pojavo zadka avta.

Vodja Aston Martina Andy Palmer je že septembra 2018 potrdil, da bo 003 gnal hibridni pogon z V6 turbobencinarjem, a zanj niti takrat niti zdaj niso objavili ciljnih številk o zmogljivostih. Upoštevajoč McLarna 720S in 488 Pista je ocena, da bo ta premogel okoli 800 konjskih moči. Ne glede na motorne zmogljivosti je varno sklepati, da na dirkališčih ne bo dosegal ravni hišnega Valkyrie AMR Pro, ki se kosa celo z bolidi F1.

Proizvodnja Aston Martina 003 bo omejena na 500 enot letno, začetek prodaje je pa napovedan za 2021, pri čemer bo homologiran in primeren za uporabo širom celotnega sveta. Trgu ga bodo ponudili tako z levo kot tudi z desno nameščenim volanskim obročem, tako da se ni treba nikomur bati zapostavljenosti s tega stališča.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz SLC Final Edition maha v slovo
Oblikovna študija Kiinega električnega modela