Novice

Mercedes-Benz SLC Final Edition maha v slovo

Ko je leta 1996 prišel na trg, je predstavljal velik uspeh. Kaže, da se je trg močno spremenil, saj tudi nekdanji navdušenci nad kabrioleti in roadsterji odraščajo ter bežijo v vsakodnevno uporabnejši »objem« cestnih terencev. Posledično je Mercedes-Benz najavil, da bodo konec letošnjega leta sklenili proizvodnjo malega roadsterja.

Vse kaže, da njegovega naslednika ne bomo pričakali, saj tudi Nemci doslej še nikoli in z ničemer niso potrdili niti namignili, da bi delali na njegovi zamenjavi. To pomeni, da je napovedana serija SLC roadsterjev Final Edition dejansko čisto zadnja.

Zasnovana v počastitev svojevrstnemu ikoničnemu roadsterju je SLC Final Edition nadgrajen z vrsto dodatkov. Rumenemu laku karoserije nudijo lep kontrast visoko polirani vložki v selenit sivi barvi, 18-palčna platišča in napisi Final edition. Osnovo mu nudi paket AMG Line, zato sta tu še športnejša AMG odbijača spredaj in zadaj, čvrstejše nastavljeno podvozje ter zmogljivejši zavorni sistem.

V kabini srečamo še dvobarvne usnjene prevleke, sivemu delu usnja na sedežih primeren siv odtenek varnostnih pasov ter imitacija vzorca ogljikovih vlaken na vzglavnikih in volanskem obroču. Slednji je spodaj »športno« sploščen, na tleh pa najdemo še sivo obrobljene obloge iz velurja. Serijsko primaknjen je še sistem Airscarf za vpihavanje toplega zraka v predelu vratu in napisi Final Edition.

Motorizacije zanj so štiri in segajo od SLC 180, preko SLC 200 in SLC 300 do samega vrha v podobi Mercedes-AMG-ja SLC 43. Prvega žene 1,6-litrski turbobencinar z nazivnimi 115 kW (156 KM) moči in 250 Nm navora, drugega dvolitrski turboštirivaljnik z največ 135 kW (184 KM) moči in 300 Nm navora. Za pogon tretjega je rezervirana bolj navita izpeljanka enakega dvolitrskega agregata, ki ponuja v uporabo največ 180 kW (245 KM) moči in 370 Nm navora. SLC 43 motorizira V6 turbobencinar z največ 287 kW (390 KM) moči in 520 Nm navora.

Dobave zadnje serije SLC-ja naj bi stekla že v mesecu marcu in sicer s cenami (v Nemčiji) najmanj 41.537 € za SLC 180 do največ 65.045 € za SLC 43.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Inovativna zasnova notranjosti Škodinega koncepta Vision iV
Aston Martin 003 bo manjši brat Valkyrie