Novice

Aston Martin bo izdelal samo 155 enot Rapide E

Kar so Britanci dolgo napovedovali, so zdaj, končno, tudi predstavili na avtomobilskem salonu v Šanghaju. Govorimo seveda o baterijsko električno gnanem Rapide E.

Prvi električni Aston, ki so ga, mimogrede, razvijali dolga leta, je več kot očitno zasnovan na štirivratnem Rapidu. Z nekaterimi spremembami na zunanji podobi in električarju primernimi popravki tudi v notranjosti, se Rapide E poskuša ločevati od tradicionalno gnanih različic izhodiščnega modela.

Aston Martin je dolgotrajen razvojni postopek izpeljal s pomočjo specializanta na področju elektrifikacije vozil, podjetja Williams Advanced Engineering. Kot osnova pogonskemu sklopu služi 800-voltna arhitektura s 65-kilovaturno baterijo, ki jo sestavlja skupno 5.600 valjastih celic. Zaradi fizičnih omejitev osnovne konstrukcije Rapideove karoserije so baterijo shranili v nos avta, kjer je pri običajnem modelu nameščen zmogljiv dvanajstvaljnik. Pogon avtu zagotavlja par elektromotorjev, nameščenih na zadnji premi s kar 600 KM moči in 950 Nm navora.

Tako motoriziran Rapide E pospeši do stotice v manj kot 4 sekundah, največja hitrost pa znaša 250 km/h. Baterija naj bi zadoščala za največ 320 km poti (WLTP), serijsko primaknjen hitri polnilnik naj bi bil zmožen polniti s stopnjo 500 km dosega/uro; 50-kilovatna opcija AC polnilnika naj bi uporabniku na drugi strani omogočala polnjenje s stopnjo 300 km dosega/uro. V vozilu je vgrajen še visoko zmogljiv AC polnilnik, ki napolni baterijo »iz ničle« v treh urah.

Kogar skrbi, da se elektrificiran Rapide E morda na cesti ne obnaša kot značilen Aston Martin, mu Angleži sporočajo, da so pri razvoju modela posvetili veliko pozornosti uglasitvi podvozja in posebnim voznim režimom. Voznik ima na voljo načina Sport in Sport+, za zanesljiv prenos moči na podlago pa naj bi poskrbel neke vrste simulator zapore diferenciala. Upoštevajoč vse to, zagotavlja zelo samozavestno Aston Martin, se Rapide E pelje enako suvereno kot Rapide AMR.

Zunaj so prepoznavni elementi, ki vplivajo na aerodinamične lastnosti avta. Te so tako zasnovane, da bistveno večji del zraka peljejo ob avtu namesto »skozi« njega in hladilnike tradicionalno gnanega Rapidea. Podobno so tudi na dno avta namestili oblogo, ki dodatno izboljšuje aerodinamično »gladkost« avta.

Ob predstavitvi prvega serijskega električnega modela je glavni mož podjetja, Andy Palmer, izjavil, da je Rapide E zanje izredno pomemben mejnik. Z njim naj bi tudi dokazovali, da so pripravljeni na izzive do okolja odgovorne in samovzdržne prihodnosti.

Da računajo Britanci z električnim Rapideom predvsem na kitajski trg, dokazuje tudi lokacija njegove prve predstavitve. Ker je trenutno na Kitajskem elektrifikacija v vseh oblikah, velikostih in izvedbah daleč najbolj iskana oblika avtomobilskega pogona, tudi proizvajalci tam praviloma najprej predstavijo novotarije področja. Da pa po svetu ne bo vozilo prav veliko Rapideov E, so poskrbeli z omejitvijo njegove proizvodnje na vsega 155 primerkov. Dodatna novost, ki jo z njim vpeljujejo pri Aston Martinu, je še, da bo Rapide E tudi čisto prvi model, ki ga bodo sestavljali v njihovem novem obratu v St. Athanu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Minimalna nadgradnja za Mini Clubman
Hyundai Venue res samo za Ameriko?