Novice

Minimalna nadgradnja za Mini Clubman

Če verjamete ali ne, pred vami so fotografije osveženega Mini Clubmana, ki so mu Angleži namenili resnično minimalne dodelave, izboljšave in nadgradnje.

Največji poznavalci Minijev bodo na njem opazili rahlo dodelan prednji del avta s spremenjeno masko motorja in drugačnim izgledom žarometov. Spredaj so nove še meglenke v tehniki LED, ki so obrobljene z obrobo dnevnih svetilk, katerih osvetlitev je ravno tako izvedena v tehniki LED. Tudi zadaj so malenkost spremenili podobo serijsko primaknjenih združenih svetilk, proti doplačilu pa bo dobavljiva tudi njihova izvedba s svetlobnim vzorcem, ki spominja na zastavo Velike Britanije, Union Jack. Pri zunanji podobi so omembe vredne še obstoječemu naboru karoserijskih lakov dodane nekatere nove barve (kovinsko rdeča Indijsko poletje, British Racing Green z dodatnim kovinskim leskom in Mini enigmatično črna) s pripadajočimi dodatki, odetimi v črn klavirski lesk. Zunanje nadgradnje zaokrožuje nabor novo oblikovanih platišč od katerih so v osnovi 16- in 17-palčne, odvisno od motorizacije, primaknjene brez doplačila, proti doplačilu pa je na voljo še bogat nabor 18- in 19-palčnih izpeljank.

Ponudba pogonskih sklopov obsega skupno osem možnost in sega pri bencinarjih od vstopnega One, preko srednjega Cooper do trenutno najmočnejšega bencinarja Cooper S. Pri dizlih se začne z One D, nadaljuje s Cooper D in konča s Cooper SD, obe najvišji motorni opciji pa sta dobavljivi tudi z vsekolesno opcijo pogona All4. Med menjalniki je najti v osnovi šeststopenjsko ročno opcijo, proti doplačilu pa seveda tudi sedem- in osemstopenjsko klasično avtomatiko.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Posebna serija modela Nissan 370Z ob petdeseti obletnici Nissanove serije Z
Aston Martin bo izdelal samo 155 enot Rapide E