Novice

Aston Martin bo koncept DBX poslal v proizvodnjo

Aston Martin je potrdil, da bo koncept DBX dobil svojo proizvodno različico, saj so zagotovili dodatnih 200 milijonov funtov sredstev.

V izjavi so pri podjetju povedali, da bodo razvili pomembne nove prestižne modele, ki bodo vodili prihodnost podjetja pod strateškim poslovnim načrtom. V tem načrtu se bo podjetje razširilo v segment luksuznih GT križancev, kjer bodo predstavili novo vozilo, utemeljeno na konceptu DBX.

Dodatnih 200 milijonov funtov bo na voljo s pomočjo prednostnih delnic, kjer so jih polovico že izdali konec aprila, medtem ko načrtujejo izdajo druge polovice v naslednjih 12 mesecih.

Andy Palmer, izvršni direktor Aston Martina, je dejal, da bodo s to finančno injekcijo lahko realizirali model DBX in druga luksuzna vozila, ki bodo tvorila najmočnejšo in raznoliko ponudbo v zgodovini podjetja. Koncept DBX je bil eden izmed največjih presenečenj ženevskega avtomobilskega salona, s čimer so pri britanskem proizvajalcu nakazali, da si želijo na trgu poiskati nove profile kupcev.

Koncept DBX je oblikovala in izdelala ekipa pod vodstvom Mareka Reichmanna na proizvajalčevem sedežu v mestu Gaydon, Warwickshire. Štirisedežnik predstavlja velik evolucijski korak naprej v smislu oblikovalskega jezika. V notranjosti so nameščeni štirje usnjeni školjkasti sedeži, ki odražajo nameščeno visokozmogljivo dodatno opremo.

DBX poganjajo električni motorji, ki so nameščeni na plošči pri kolesih in jih napaja litij-žveplova baterija. Odebeljeno steklo je samozatemnitveno, voznik in sovoznik pa imata nameščen projicirni zaslon. Zunanjost krasijo aktivni LED žarometi,  karbonsko-keramične zavore z regeneracijo zavorne energije in kameri, ki sta nameščeni namesto stranskih ogledal.

Pri britanskemu proizvajalcu vozil so v sporočilu za javnost še zapisali, da so v letu 2014 dosegli skupno 468 milijonov funtov prihodkov in 66 milijonov funtov čistega zaslužka.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jean Todt je postal posebni odposlanec ZN za varnost v cestnem prometu
Tesla z energijsko rešitvijo za domove