Novice

Jean Todt je postal posebni odposlanec ZN za varnost v cestnem prometu

Jean Todt, 69-letni nekdanji šef Ferrarijeve ekipe v Formuli 1, nekdanji izvršni predsednik Ferrarija in aktualni predsednik mednarodne avtomobilske zveze FIA, je bil imenovan za posebnega odposlanca za varnost v cestnem prometu pri Združenih narodih (ZN).

Generalni sekretar ZN Ban Ki-moon je pred dnevi v Parizu za svojega posebnega odposlanca za varnost v cestnem prometu imenoval predsednika zveze FIA Jeana Todta.

V izjavi ob imenovanju so izpostavili, da na letni ravni po celem svetu na cestah umre 1,3 milijona ljudi, kar 50 milijonov pa se jih poškoduje. S tem namenom so pri ZN za posebnega odposlanca imenovali Jean Todta, ki naj bi stremel k trajni politični zavezanosti k večji varnosti v cestnem prometu.

”Izziv varnosti v cestnem prometu je velikokrat prezrt, a so poškodbe na cestah na prvem mestu kot vzrok smrti mladih med 15. in 29. letom. Prav zato si zasluži več pozornosti na svetovnem političnem dnevnem redu,” je dejal Todt v svoji izjavi ter se dopolnil: ”Imenovanje bo prineslo večjo izpostavljenost prizadevanjem za reševanje tega zdravstvenega in razvojnega problema, kot tudi novo vodstvo in osvežen moment.”

V letošnjem tretjem svetovnem tednu prometne varnosti od 4.-10. maja bodo pri ZN usmerili pozornost na žalostno dejstvo, da na cestah vsak dan izgubi življenje kar 500 otrok in skušali spodbuditi ukrepe, ki bi zagotavljali njihovo boljšo varnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: FIA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skupina Volkswagen pobrala nagrado za inovativnost
Aston Martin bo koncept DBX poslal v proizvodnjo