Novice

Aston Martin DB11 z Mercedesovim motorjem

Potem ko so pri angleškem Aston Martinu v lanskem letu predstavili novi DB11, ki zamenjuje model DB9, je sedaj dokončno znano tudi to, da predstavlja vstopno motorno ponudbo AMG-jev 8-valjni agregat z dvojno turbino.

Da bo motorno ponudbo začel prav omenjeni Mercedesov agregat, je bilo sicer znano že ob predstavitvi modela na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Ženevi. A šele sedaj so pri angleški znamki dokončno razkrili njegove tehnične podatke, ki so navkljub »osnovni« ponudbi še kako impresivni.

AMG-jev 4-litrski osemvaljnik namreč proizvede 510 »konjev« največje moči (695 Nm navora), ki poskrbijo, da novi DB11 do hitrosti 100 km/h pospeši v zgolj 4 sekundah ter doseže malenkost več kot 300 km/h najvišje hitrosti (301 km/h). Tako motoriziran DB11 je le nekoliko manj radoživ od močnejše verzije, v kateri razgraja dvanajstvaljni 5,2-litrski agregat s 607 »konji« moči (3,9-sekundni pospešek od 0 do 100 km/h ter 321 km/h najvišje hitrosti). Razlog za podobne zmogljivosti tiči v nižji masi različice z AMG-jevim motorjem, ki je za 114 kg lažji od močnejše verzije.

DB11, v katerem se vrti Mercedesov motor, se vizuelno razlikuje od močnejše po drugačnih aluminijastih platiščih, temnejših obrobah žarometov ter dvojni izpušni cevi (namesto četverni). Šibkejša verzija je v ZDA sicer cenejša od dražje za 17.500 ameriških dolarjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Fiesta je končno pripravljena, da zavzame evropske ceste
Maserati je osvežil Granturismo