Novice

Maserati je osvežil Granturismo

Maserati je čez lužo predstavil prenovljeni model Granturismo.

Italijani so prenovljeni kupe razkrili kar pred newyorško borzo, kjer je z malenkost spremenjenim videzom in novimi tehnologijami zapeljeval ameriške množice. Zunanjo obliko, ki jo je narisal sloviti Pininfarina, so prenovili z novim zadnjim odbijačem in masko hladilnika s tridimenzionalnim vzorcem. Inspiracijo za videz so oblikovalci našli pri konceptu Alfieri iz leta 2014. Pri Maseratiju so obenem nekoliko izboljšali aerodinamiko vozila, saj so z nižjimi zračniki zmanjšali koeficient zračnega upora z 0.33 na 0.32.

Granturismo bo še naprej na voljo le z atmosferskim 4,7-litrskim Ferrarijevim osemvaljnim bencinskim agregatom in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom proizvajalca ZF. Motor premore 343 kilovatov moči in 520 njutnmetrov navora, kar je pri nekoliko lažjem paketu MC dovolj za 4,7 sekunde iz mirovanja do stotice (pri serijsko nameščenem paketu Sport 4,8 sekunde). Končna hitrost se ustavi pri 301 km/h (pri paketu Sport pri 299 km/h).

V potniški kabini sta na voljo usnjeno oblazinjenje ali oblazinjenje iz alkantare, nov pa je tudi 8,4-palčni kapacitativni zaslon na dotik s prenovljeno osrednjo konzolo. Zaradi nadgradnje večopravilne enote ima Granturismo zdaj podporo za sistema Android Auto in Android Auto, na voljo je tudi premijski zvočni sistem Harman Kardon.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aston Martin DB11 z Mercedesovim motorjem
Moody’s: rabljeni Volkswagni kljub dizelski aferi ohranjajo vrednost