Novice

Aston Martin DBX by Q je korak dlje v smeri visokega prestiža in personalizacije

Kadar kupec s polnim bančnim računom ne ve več, kaj bi dodal v avtomobil, mu vse pogosteje pridejo nasproti kar proizvajalci. Obzorja v tej smeri dodatno širijo tudi pri britanskem Aston Martinu, kjer bo za nadgradnje modelov poskrbel oddelek Q, prvi pa se je na seznamu za dodelave znašel DBX.

Svojega prvega križanca je Aston Martin razkril v lanskem novembru, za nastop v Ženevi pa pripravljajo njegovo nadgrajeno različico, za katero je poskrbel ekskluzivni oddelek Q. Njegov osnovni namen je dodelava velikoserijskih različic v kar čim bolj atraktivne in prepoznavno drugačne izvedbe v skladu z zahtevami bogatih kupcev.

S peščico srečnežev, ki si lahko privoščijo obdelavo že tako prestižnega križanca, se v oddelku Q srečajo osebno ter dogovorijo za vse najmanjše podrobnosti končnega izdelka, pri katerem naj bi bili edini resni omejitvi vložena količina denarja ter domišljija.

Seznam ponudbe oddelka Q za modele Aston Martin je obsežen, od preprostih sprememb, kot so obvolanske ročice za prestavljanje iz ogljikovih vlaken, do unikatnih avtomobilov, kot je koncept CC-100 Speedster. Po eni strani so torej dobro založeno skladišče s številnimi izbranimi dodatki (Collection)), po drugi pa izdelovalec posebnih izvedenk za vse okuse in proračune (Comission).

 

 

Svoje znanje bodo v Ženevi prikazali na primeru posebne izvedbe DBX by Q z dodelavami zunanjosti in notranjosti v podobi 22-palčnih sijajno črnih platišč, satinirano sive Xenon barve karoserije, zunanjih dodatkov iz ogljikovih vlaken ter drugačne sredinske konzole in elementov obloge vrat, ki naj bi bila izdelana iz kar 280 plasti ročno zloženih in kasneje natančno strojno obdelanih ogljikovih vlaken.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1, Carcoops. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pozdrav peti izdaji praktičnega Volkswagna Caddy
Električni Twingo Z.E. bo nova mestna brezemisijska izbira