Novice

Električni Twingo Z.E. bo nova mestna brezemisijska izbira

V primerjavi s tehnično sorodnim Smartom EQ forfour naj bi pogonski sklop v novem Twingu Z.E. imel enako moč, a zaradi zmogljivejše baterije omogočal daljši doseg z enim polnjenjem.

Kmalu po formalni potrditvi, da gre električna različica Twinga lahko v proizvodnjo, so Francozi dopolnili ugibanja glede pogonskega sklopa novega električnega mestnega avtomobila s konkretnimi podatki. Twingo Z.E. bo imel, enako kot Smart EQ forfour, v zadnjem delu nameščen elektromotor s 60 kW (82 KM) moči ter 160 Nm najvišjega navora, ki omogoča pospeševanje iz mirovanja do mestu primerne hitrosti 50 kilometrov na uro v 4 sekundah ter dosega najvišjo hitrost 135 km/h.

Največjo prednost Twingu Z.E. prinaša vgrajena baterija z zmogljivostjo 22 kWh (Smart EQ forfour 17,6 kWh), ki mu omogoča do 180 kilometrov z enim polnjenjem (preliminarni podatki po celotnem ciklu WTLP, ki je sestavljen iz 57 odstotkov vožnje po mestu, 25 odstotkov vožnje izven mesta in 18 odstotkov po avtocesti), v načinu vožnje  »Eco« pa po napovedih znamke celo do 215 kilometrov mešane vožnje (na račun omejevanja pospeševanja in največje hitrosti na hitrih cestah). V načinu vožnje B lahko voznik izbira med tremi ravnmi regenerativnega zaviranja ob popuščanju stopalke za plin. S patentiranim polnilnikom Caméléon se Twingo Z.E. lahko polni z izmeničnim tokom do 22 kW moči, pri čemer mu tehnologija omogoča prilagajanje razpoložljivi moči vsake vtičnice ali polnilnega mesta ter primerno optimira čas polnjenja. Polurni postanek in priklop na polnilno mesto z močjo 22 kW je dovolj, da Twingo Z.E. pridobi 80 kilometrov dosega v mešani vožnji.

Brezemisijski Twingo ima v primerjavi s klasičnimi pogonskimi različicami na zunanjosti le nekaj oblikovalskih poudarkov, kot so modre linije na maski, modra središča platišč ter bočne črte (odvisno od paketa opreme), in nekaj emblemov z napisom Z.E. Electric. V notranjosti prav tako ni posebnosti ali kompromisov pri prostornosti, še najbolj ga izdaja ročica menjalnika z oznako Z.E..

Twingo Z.E. se bo javnosti predstavil na avtomobilskem salonu v Ženevi, med evropske kupce pa prihaja konec letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

 

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Električni Twingo Z.E. bo nova mestna brezemisijska izbira"


miapan
1 leto 10 meseci nazaj

Za 28.000 bo bolj težko šlo, če bi bil 22.000 – naša sub. 7.500 bi pa a 14.500€ že našel precej kupcev.

1 leto 11 meseci nazaj

V Franciji 22k eur z upoštevano 6k eur subvencijo. So pa vedno cene v Franciji višje kot pri nas, vsaj tako je bilo do sedaj.

xxl
1 leto 11 meseci nazaj

Okvirna cena?

 
Aston Martin DBX by Q je korak dlje v smeri visokega prestiža in personalizacije
Novi Peugeot 508 Sport Engineered je pripravljen za proizvodnjo