Novice

Aston Martin in Zagato sodelujeta že 60 let

Angleška znamka športnih avtomobilov Aston Martin, ki je verjetno svojo največjo slavo doživela v filmih o James Bondu, ter italijanska oblikovalska hiša Zagato sodelujeta že 60 let. Dolgoletno partnerstvo bosta obeležili s posebno serijo modelov Vantage V12.

Ob visoki obletnici sodelovanja Angležev z legendarnim italijanskim oblikovalskim podjetjem bodo petičnim kupcem ponudili omejeno serijo modela Vantage V12 v kupejevski in brezstrešni speedster verziji, ki pa ju bo moč kupiti – zanimivo – zgolj v paru, enako kot so se pred časom odločili storiti ob stoti obletnici Zagata. Na tej točki se ponavlja tudi druga posebost, tudi v tem primeru bo na voljo zgolj 19 tovrstnih »dvojčkov«, ki pa bodo stali vsaj 1,75 milijona funtov (brez davkov).

Posebna serija bo sicer zasnovana na modelu Vantage V12, a se bo ponašala z unikatnimi 19-palčnimi platišči ter detajlno spremenjeno notranjostjo, pri čemer bo imel kupec možnost izbire kakršnokoli kombinacije barve zunanjosti in notranjosti. Pod motornim pokrovom bo hrumel že poznani 6-litrski V12 agregat, ki bo po novem močnejši in se bo ponašal z dobrimi 600 KM največje moči.

Avtomobilski par bodo dokončno razkrili v poletnih mesecih, na voljo pa bo koncem letošnjega leta. Proizvajalec navaja, da je večina primerkov že prodanih.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford Mustang v novi generaciji s hibridno tehnologijo
Vstopni Porschejev Taycan s pogonom na zadnji kolesni par