Novice

Aston Martin bo počastil stoletnico Zagata

Zagato prihodnje leto praznujejo sto let obstoja. Angleži, ki so v preteklosti z njimi pripravili že mnoge avte, so z namenom počastitve tega posebnega dosežka izbrali zanimiv pristop. Pripravili so ne samo en, ampak kar dva modela v številčno omejeni nakladi.

Omejena serija bo resnično zelo omejena, saj bodo izdelali vsega 19 primerkov vsakega. Druga, še malo bolj bizarna oziroma provokativna posebnost pa je pogoj, da je možno oba avta kupiti samo v paru.

Prvi, DB4 GT Zagato Continuation, se bo poklonil legendarnemu Aston Martinu DB4 GT Zagato iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, ki so jih izdelali vsega skupaj samo devetnajst. Ste že opazili vzorec s številko devetnajst?

Vseh devetnajst DB4 GT Zagato Continuation bodo izdelali v oddelku Aston Martin Works, ki je sicer specializiran oddelek za predelave in restavriranje klasičnih Aston Martinov. V tem primeru zagotavljajo, da bodo vsi primerki Continuation izdelani s kar se da originalu zvestimi surovinami ter postopki. Kar se tiče motorja, ta ne bo identičen originalu, saj naj bi bil s 380 KM močnejši, a se bo njegova pogonska sila še vedno prenašala skozi štiristopenjski ročni menjalnik k zadnjemu paru koles.

Aston Martin DBS GT Zagato bo tehnično osnovan na nedavno predstavljenem DBS Superlegerra z njemu lastno oblikovano karoserijo. Da je projekt še v razmeroma zgodnji fazi realizacije, pritrjuje priložena groba skica avta od spredaj. in tudi napoved, da bodo prve DB4 GT Zagato Continuation predajali kupcem v zadnjem četrtletju 2019, devetnajst ponovitev DBS GT Zagata pa 12 mesecev po prejemu prvega od dvojice.

Cena? Drobiž! Za oba skupaj bo treba Aston Martinu nakazati samo zelo skromnih 6 milijonov funtov oziroma, upoštevajoč trenutno veljaven menjalniški tečaj funt-evro, 6,745 milijona evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mehanske parkirne zavore izumirajo
Ferrarijeva »ikonična« serija