Novice

Vstopni Porschejev Taycan s pogonom na zadnji kolesni par

Pri nemškem Porscheju so najavili, da prihaja na trg vstopna različica njihovega električno gnanega modela Taycan. Za razliko od ostalih verzij bo pogon speljan zgolj na zadnji kolesni par, pod motornim pokrovom pa naj bi se skrival šibkejši agregat. Cena vstopnega modela zaenkrat še ni znana.

Osnovna različica prvega Porschejevega povsem električno gnanega vozila, ki bo pozicionirana pod trenutno najšibkejšo verzijo 4S, naj bi se znašla na trgu v naslednjih 12 mesecih, pri čemer naj bi večino kupcev našla na kitajskem trgu. Zaenkrat je znano zgolj to, da bo šlo za prvi Taycan, ki se ne bo ponašal s štirikolesnim pogonom, električni agregat pa na bi bil malenkostno šibkejši od tistega v verziji 4S.

Slednji se sicer ponaša s 530 KM največje moči ter baterijo kapacitete 79,2 kWh, ki omogoča okrog 400-kilometrski doseg v idealnih razmerah. Na voljo je sicer še močnejša izvedenka (571 KM), ki se ponaša z zmogljivejšim akumulatorjem (93,4 kWh) ter za odtenek daljšim dosegom (462 km). Obe imata sicer povsem enake zmogljivosti (4,0 s od 0 do 100 km/h, 250 km/h najvišja hitrost).

Pri Porscheju zaenkrat še niso razkrili tehničnih značilnosti novega vstopnega Taycana, kakor tudi ne njegove cene. Slednja naj bi bila opazno nižja od trenutno najcenejše različice (4S), ki na slovenskem trgu stane 112.777 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aston Martin in Zagato sodelujeta že 60 let
Eleganca limuzinske različice Audi A3