Novice

Aston Martin potrdil hibridnega naslednika Valkyrie

Britanski proizvajalec Aston Martin je predstavil načrte za nov projekt športnega avtomobila s kodnim imenom 003.

Nov visokozmogljivi model športnega avtomobila sledi modeloma Valkyrie in Valkyrie AMR Pro s kodnima imenoma 001 in 002, podobno kot njegova predhodnika pa naj bi ga izdelali v omejeni seriji, tokrat nameravajo izdelati 500 primerkov. Novega super športnika naj bi poganjal hibridni sklop v kombinaciji s sredinsko nameščenim turbobencinskim motorjem. Nov model naj bi bil superioren v mnogih pogledih, saj nameravajo vanj vgraditi nadgrajene tehnične rešitve, ki so jih uporabili že v modelih Valkyrie, uporabljajo pa jih tudi v dirkalnikih Formule 1. Sistema aktivnega vzmetenja in prilagodljivih aerodinamičnih površin bosta ob nizki skupni masi omogočila dobre vozne lastnosti in izvrstno lego na cesti ali na dirkalni stezi v vseh pogojih.

Pri načrtovanju modela 003 so imeli v mislih tudi njegovo uporabnost v vsakdanjem življenju, saj bo na voljo celo nekaj prostora za prtljago, avtomobil pa bo homologiran za vožnjo po cestah. Ob predstavitvi je izvršni predsednik podjetja Andy Palmer pojasnil, da je bil namen Valkyrie sicer ustvariti edinstven projekt, vendar je za podjetje pomembno tudi to, da iz njega izhaja nasledstvo.

Ker naj bi na trg prišel šele proti koncu leta 2021, imajo pri Aston Martinu še dovolj časa za izbiro imena. Glede na to, da bo to eden najbolj zmogljivih izdelkov britanskega proizvajalca, pa ga bomo verjetno lahko v prilagojeni verziji videli tudi na dirki 24 ur Le Mansa.

Avtomobilizem.com   (Vir: Aston Martin, Motor Authority.   Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ferrarijeva »ikonična« serija
Najbolj dinamična različica Škodinega Kodiaqa