Novice

Aston Martin Valkyrie premika meje mogočega

Že ob prvi napovedi je Aston Martin razburkal svetovno javnost s konceptom Valkyrie, nič manj osupljiv pa ni niti pogled na naslednjo razvojno stopnjo, ki prinaša številne posodobitve v smislu izboljšane aerodinamike.

Aston-Martin-Valkyrie-4Naslednji razvojni stadij, v primerjavi z modelom, ki so ga premierno predstavili lansko poletje, prinaša nove odprtine v karoseriji med potniško kabino in sprednjimi blatniki. Kot je pojasnil Adrian Newey, vodja Red Bull Racinga, dodatne odprtine znatno izboljšajo podtlak na sprednjem delu, zato so jih smiselno vključili v oblikovanje zunanjosti avtomobila. Posodobljeni Valkyrie so opremili še z lahkimi sprednjimi žarometi. Ohišje dolgih in kratkih žarometov je nataknjeno na okvir iz eloksiranega aluminija in je za 30-40 odstotkov lažje kot najlažje ohišje žarometov pri kateremkoli Aston Martinu. Filozofija čim manjše mase se izraža tudi pri sami oznaki. Oblikovalci pri podjetju niso bili navdušeni nad maso logotipa, nalepka pa deluje preveč ceneno, zato so logotip izdelali iz kemično jedkanega aluminija – rezultat je logotip debelosti le 70 mikronov, kar je za 30 odstotkov tanjše kot človeški las in za 99,4 odstotka manj kot tehta običajna značka na avtomobilu.

‘Rekel bi, da smo pri zunanjem oblikovanju na okrog 95 odstotkih. Večina tega, kar vidite, je struktura avtomobila, zato mora biti to odobreno že na začetku samega projekta. Preostala področja nestrukturne karoserije so še vedno pod vplivom evolucije in sprememb, ko Adrian išče načine, kako poiskati še več podtlaka,” je dejal Miles Nurnberger, oblikovalec pri Aston Martinu.

Poleg prenovljenega videza ima Valkyrie minimalistično potniško kabino, kjer ima po dimenzijah dovolj prostora za sedenje 98 odstotkov odraslih. Za uresničitev te zaveze so sedeži nameščeni neposredno na Aston-Martin-Valkyrie-12samo karoserijo in potniki nastavljajo pozicijo stopalk, tako kot pri današnji Formuli 1 ali dirkalnikih Le Mans. Dirkalni dizajn se prenaša tudi na volanski obroč, ki je odstranljiv in ima nameščena vsa nujno potrebna stikala. Na njem je tudi zaslon v tehnologiji OLED, kjer se vozniku prikazujejo vse potrebne informacije.

Britanci še vedno ne želijo razkriti točnih tehničnih podatkov, toda zadnje govorice napovedujejo vgradnjo atmosferskega 6,5-litrskega dvanajstvaljnika, ki mu bo družbo delal elektromotor. Skupna moč sistema naj bi se ustavila na približno 842 kilovatih, končna masa pa naj ne bi presegla 1.030 kilogramov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen: potrebovali bi vsaj 40 gigatovarn baterij
Prenova Mercedes-Benzovih modelov S Coupe in Cabrio