Novice

Ferrarijeva »ikonična« serija

Pri italijanskem proizvajalcu športnih vozil iz Maranella so predstavili omejeno serijo vozil z imenom »Icona«. Enosedežni model Monza SP1 ter dvosedežnik Monza SP2 se bosta prvič pokazala svetovni javnosti na prihajajočem salonu v Parizu, cena za posamezni model pa bo presegala milijon evrov.

Ferrarijevi ustvarjalci so pri omenjenih dveh »ikoničnih« modelih črpali navdih iz njihovih legendarnih preteklih avtomobilov, natančneje iz modela 166 MM Barchetta iz leta 1948 ter 750 Monza iz leta 1954. Posebni seriji modelov Monza SP1 ter Monza SP2, ki se po besedah Ferrarijevega direktorja za marketing, Enrica Gallierija, ponašata z brezčasnim dizajnom, inovativnimi materiali in najsodobnejšo tehnologijo, pa bodo naredili v omejeni seriji okrog 500 vozil.

Petičneži, ki bodo zbrali na kupček vsaj milijon evrov za nakup enega od omenjenih, bodo tako dobili prepričljivo športno vozilo, ki se lahko pohvali z izjemnimi zmogljivostmi. Pri obeh modelih, tako pri enosedežni Monza SP1, kakor tudi dvosedežnem SP2, za pogon skrbi Ferrarijev 6,5-litrski dvanajstvaljnik, ki proizvede kar 810 »konjev« največje moči. Tako motorizirana »bolida« pa potrebujeta od 0 do 100 km/h zgolj 2,9 sekunde ter še pičlih 6 sekund več do 200 km/h.

Modela Monza SP1 in SP2 bosta prvič na ogled v začetku oktobra na prihajajočem avtomobilskem salonu v glavnem mestu Francije.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Ferrari.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Ferrarijeva »ikonična« serija"


whitee
5 leta 7 meseci nazaj

Avto, ki bo čez 50 let vreden 50 miljonov.

a4
5 leta 7 meseci nazaj

avto za 24lemans !

 
Aston Martin bo počastil stoletnico Zagata
Aston Martin potrdil hibridnega naslednika Valkyrie