Novice

Aston Martin razkazuje svojo zbirko starodobnikov

Aston Martin je imel v svojih skrivnih skladiščih parkiranih kar nekaj legendarnih klasik, ki so jih vse do sedaj božale le najbolj mehke in čiste bele rokavice. Na našo srečo so skladišča izpraznili in, ob praznovanju odprtja novega proizvodnega obrata v St. Athanu v Walesu, več kot 70 milijonov evrov vredno kolekcijo starodobnikov dali v roke treh zaposlenim. Nastal je zabaven in hkrati osupljiv video posnetek bogate zgodovine Aston Martina.

V posnetku nastopata Darren Turner in Nicki Thiim, voznika v svetovnem prvenstvu vzdržljivostnih dirk, ter Matt Becker, glavni inženir pri Aston Martinu. Izbrana trojica je sedla za volan nekaj najbolj redkih in dragocenih avtomobilov iz zbirke, vse skupaj pa so zavili v simpatično zgodbo, kjer se trojica pretihotapi mimo varnostnikov in ukrade ključe treh osemvaljnih Aston Martinov. Ker je bila skušnjava prevelika, so naredili še nekaj huliganskih krogov s številnimi legendarnimi modeli.

Med njimi izstopata modela Virage in osemvaljni Vantage. Na svetu obstaja le nekaj primerkov, zato spdata med najbolj cenjene in iskane modele britanskega proizvajalca vozil. Naslednji je dirkalni prototip iz šestdesetih let, ki se je pridružil aktualnemu modelu GT3 in čudovitemu Lola-Aston Martinu B09/60 LMP1. Po kratki bondijadi z modeloma DB5, DB10, sledi še dvoboj miniautrnega Cygneta, Vulcana in vznemirljivega One-77.

Po skupinski vožnji s štirivratnim modelom Rapide se trojica odpravi v nov hangar, kjer razkrijejo prihajajoči superšportni model Valkyrie in koncept DBX. Še preden odkrijejo tretji model, jih na delu zaloti izvršni predsednik Andy Palmer.

Ogled toplo priporočamo. 🙂

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, foto in video: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi A8 bo prvi s tretjo stopnjo avtonomne vožnje
BMW-jev najmočnejši dizelski šestvaljnik