Novice

Aston Martin v službi njenega veličanstva

Angleški proizvajalec športnih avtomobilov Aston Martin je že od nekdaj povezan z James Bondom, saj so se njihovi modeli kar nekajkrat znašli v filmih o tajnem agentu 007. V duhu filma »V službi njenega veličanstva«, ki se je pojavil na filmskih platnih pred natanko 50 leti, so pri Aston Martinu pripravili posebno serijo modela DBS Superleggera.

Aston Martin se je sicer prvič pojavil v filmu o James Bondu že daljnega leta 1964 (Goldfinger), ko se je Sean Connery naokrog prevažal v modelu DB5. Pet let kasneje, ko je vlogo angleškega tajnega agenta prevzel igralec George Lazenby, se je v filmu »V služni njenega veličanstva« pojavil olivno zeleni DBS, ki velja za enega najbolj legendarnih modelov angleškega proizvajalca.

V spomin na omenjeno vozilo so tako pri Aston Martinu pripravili posebno serijo modela DBS Superleggera, ki so mu nadeli oznako »OHMSS« (On Her Majesty’s Secret Service). Številčno močno omejeno različico, ki se ponaša s 5,2-litrskim dvanajstvaljnikom pod motornim pokrovom in premore kar 725 »konjev« največje moči, bo moč prepoznati po unikatni zunanji barvi ter posebnih aluminijastih platiščih. V notranjosti obenem razvaja z oblazinjenjem v črnem usnju in sivi alkantari, ki je ozaljšano z rdečimi šivi.

Posebna serija Aston Martina DBS Superleggera OHMSS bo na voljo zgolj 50 kupcem, ki bodo morali pripraviti natanko 300.007 angleških funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Megane R.S. Trophy-R je ponovno rekorder Nurburgringa
Pobegle fotografije nove Opel Corse