Novice

Renault Megane R.S. Trophy-R je ponovno rekorder Nurburgringa

Naslov prvaka med spredaj gnanimi avtomobili na Nürburgringu je od Honde Civic Type R prevzel popolnoma novi in številčno omejeni Renault Megane R.S. Trophy-R.

 

Pogonski sklop ostaja nespremenjen in izhaja iz »običajnega« Megana R.S. Trophy. Ob nespremenjeni konjenici (300 KM) in največjem navoru 420 Nm iz 1,8-litrskega turboštirivaljnika so Francozi iztisnili še več hitrosti. Bistveno pri tem je, da so ga olajšali 130 kilogramov nepotrebnega balasta, mu dodelati podvozje ter optimirali aerodinamični paket za še boljšo vodljivost in stabilnost avta med ovinki. S tem so se poslužili podobnega recepta kot pri minulih posebnih izpeljankah Meganov R.S. ter skupno zmogljivost avta izboljšali z dodelavami na področju vseh elementov avta, ne pa zgolj s povečevanjem motorne moči. Kot je zdaj že skoraj pravilo, so Francozi pri pripravi novinca združili moči še z nekaterimi drugimi renomiranimi imeni v avtošportu. Akrapovič je primaknil posebej zanj razvit izpušni sistem, Brembo je poskrbel za zmogljivejše zavore,  Bridgestone za pnevmatike, Öhlins pa za blažilnike.

Francozi sicer še niso podali konkretnih drugi zmogljivostnih podatkov o avtu, a se hvalijo, da so ponovno prevzeli naziv najhitrejšega spredaj gnanega serijsko avta na slovitem Nurburgringu. Rezultat naj bi uspel Laurentu Hurgonu, ki je nazadnje leta 2014 s prejšnjo generacijo Megana R.S. Trophy-R z isto progo opravil v 7 minutah in 54,36 sekundah, v začetku aprila pa je z najnovejšim Meganom R.S. Trophy-R rabil za isti izziv 7 minut in 40,1 sekund. Mimogrede, dosedajšnji prvak Nurburgringa je Honda z aktualnim Civicom Type R, ki je opravila to preizkušnjo v 7 minutah in 43,80 sekundah.

Francozi so potrdili, da bodo uradno prestavili Megane R.S. Trophy-R ta konec tedna v sklopu letošnje dirke Formule 1 za veliko nagrado Monaka z začetkom prodaje kmalu po tem. Cena v tem trenutku še ni znana, a ugibamo, da bodo zanj zahtevali vsaj 5.000 evrov več kot za »običajni« Megane R.S. Trophy 300. Tudi velikosti omejene serije v tem trenutku še niso obelodanili, a napovedali, da jih bodo ponudili trgu nekaj sto.

Avtombilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

11 komentarjev za "Renault Megane R.S. Trophy-R je ponovno rekorder Nurburgringa"


4 leta 10 meseci nazaj

no, tega megana bi pa imel

4 leta 10 meseci nazaj

Ko prebiram tuje (in domače) strani opažam, da se večina folka ne more sprijaznit z dejstvom, da je renault dobesedno razsul vse po vrsti (omejena serija gor/dol). Pa mi je honda kot znamka precej pri srcu že od malih nog da nebo pomote, ampak tokrat je renault (spet) naredil dobesedno izstrelek. Kar je tukaj najbolj fascinantno je to, da je na papirju “najšibkejši” avto odpihnil hondo za 4 in golfa za 7 sekund, kar je ogromno. Tisti, kateri išče alternativo grdi hondi, lahko še vedno vzame “navadnega” trophyja, kateri je na stezi podobno hiter kot type r.

4 leta 10 meseci nazaj

Jaz mislim, da bi lahko ta rekord nategnili še za sekundo, dve, mogoče celo tri. Če bi bili boljši pogoji na progi in slick gume jaz ne vidim razloga zakaj ne bi.

4 leta 10 meseci nazaj

Mogoče še kaj šparajo za facelift :-).

jack86
4 leta 10 meseci nazaj

Torej avto je raketa. Pika.

pskoda
4 leta 10 meseci nazaj

Spet omejena serija. Jaz bi jim ta rezultat razveljavil, ker to ni konkurečen avto hondi, ki ni omejena serija in jo lahko vsak kupi.

jack86
4 leta 10 meseci nazaj

Ga tud ti lahko kupiš

pskoda
4 leta 10 meseci nazaj

Ne vem ali ne znate brat ali …
To je omejena serija baje na 100 potem ga 101 kupec ne more kupit. Hondo pa lahko kupi tudi 1001 kupec.
Upam, da je zdaj kaj bolj jasno kaj sem hotel povedat

4 leta 10 meseci nazaj

Pskoda ti res nimaš pojma. Honde v taki obliki, kot je dobila rekord sploh nisi mogel nikdar kupit! Tako da. Golf ki je tretji uvrščeni je tudi limited edition, tako da ne vem kaj zdej nakladaš tukej.

“The Clubsport S is a limited-edition model with just 400 units produced. 150 of those came to the UK, and if you want one, tough luck – every single one was sold before deliveries begun. “

J.McLane
4 leta 10 meseci nazaj

Glede Honde in njene predelave, official PR:
“The development car that achieved the lap time was technically representative of production specification. A full floating roll cage was installed for safety reasons, but its presence did not provide any additional rigidity to the body frame. The extra weight of the cage was compensated for by the temporary removal of the infotainment system and rear seats. The car was using road legal track-focused tyres.”

4 leta 10 meseci nazaj

Se pravi smo prišli zadevi do konca. Ne samo da je Megane najhitrejši FWD, je tudi edini ki ima zadnjo klop, kar Golf in Honda nimata. Pravtako je megane naredu rekord na navadnih pilot sport 4 nivo gumah, medtem ko je Honda rekord nardila na semi-slick.

 
Uspešen prvi polet prototipa zračnega taksija
Aston Martin v službi njenega veličanstva