Novice

Volkswagen: potrebovali bi vsaj 40 gigatovarn baterij

Pri skupini Volkswagen ocenjujejo, da svet potrebuje v naslednjem desetletju vsaj 40 dodatnih gigatovarn, če želijo zadostiti povpraševanju po litij-ionskih baterijah.

Ulrich Eichhorn, Volkswagnov vodja oddelka za raziskave, je v nedavnem pogovoru z novinarji ocenil potrebe po litij-ionskih baterijah na podlagi znamkinih internih ciljev, ki predvidevajo, da bo do leta 2025 kar četrtina vseh njihovih prodanih avtomobilov izključno električnih.

Do takrat naj bi samo Volkswagen potreboval več kot 200 gigavatnih ur električne energije za svoja električna vozila. Ob predpostavki, da bi tudi ostali proizvajalci zasledovali 25-odstotni tržni delež električnih vozil do leta 2025, bi celotna avtomobilska industrija potrebovala več kot 1,5 teravatnih ur v baterijskih sklopih, kar je ekvivalent več kot 40 Teslinih gigatovarn.

Enako kot ostali proizvajalci vozil se tudi Volkswagen zaveda, da bi napredek na področju razvoja baterijskih tehnologij lahko bistveno povečal energijsko gostoto celic ter zmanjšal potrebe po novih tovarnah. Inženirji naj bi po poročanju Automotive News že raziskovali nove litij-kisikove in litij-žveplove tehnologije, a ni prav verjetno, da bi bile komercialno dostopne v obdobju petnajstih let.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autonews Europe. Foto. Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotinih 100 milijonov dolarjev za tehnološke startupe
Aston Martin Valkyrie premika meje mogočega