Novice

Aston Martin Vanquish Zagato: italijanski šarm na britanskem športniku

Britanski proizvajalec športnih vozil in italijanska oblikovalska hiša sta nadgradili več kot pol stoletja trajajoče sodelovanje s petim skupnim modelom.

Koncept Aston Martin Vanqusih Zagato so ustvarili Marek Reichman, Andrea Zagato in njihova oblikovalska ekipa ter ga izdelali na sedežu Aston Martina v mestu Gaydon. ”Z leti smo razvili in izpopolnili naš oblikovalski jezik ter vedno šli malenkost dlje z našimi posebnimi modeli, kot so CC-100, One-77 in Aston Martin Vulcan. Koncept Vanquish Zagato prikazuje, kako lahko dve podjetji združita moči in potisneta naprej definicijo Aston Martinovega dizajna,” je dejal Marek Reichman, izvršni podpredsednik in kreativni direktor pri Aston Martinu.

Karoserija je izdelana in ogljikovih vlaken in se po videzu razlikuje od serijskega Vanquisha. Evolucija klasične stranske linije, ki poteka od sprednjega kolesa do vrat, je podobna tisti iz modela DB11, streha pa ima dva valova, prepoznaven element Zagatovih vozil vse od petdesetih let prejšnjega stoletja dalje. Pri oblikovanju stranskih ogledal so navdih iskali pri modelu One-77, pri snovanju zadnjega dela pa so se zopet zatekli k modelu DB11. Zadnji dolgi in ostri žarometi na videz spominjajo na tiste iz Vulcana, prav tako štirje zaključki izpušne cevi.

Ob vstopu skozi vrata vas iz potniške kabine pozdravi obilica ogljikovih vlaken in usnje. Poseben vzorec usnja z emblemom ”Z” je všit na sedeža, bočnice in armaturno ploščo, vidimo pa ga lahko tudi na vratnih panelih.

Koncept poganja 5,9-litrski atmosferski dvanajstvaljnik, ki proizvede 592 ”konjskih moči”. Študijo bodo razkrili na dogodku Concorso d’Eleganza Villa d’Este 21. in 22. maja ob italijanskem jezeru Como.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Aston Martin)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
FCA ignorira nemško vlado
Nissan se pripravlja na vstop v premijske vode