Novice

Nissan se pripravlja na vstop v premijske vode

Nissan bo pripravil novo različico modela Qashqai, ki bo slonela na konceptu Premium, predstavljenemu na letošnjem ženevskem avto salonu.

Ob predstavitvi koncepta v Ženevi so bili pri Nissanu neodločeni glede vstopa v proizvodnjo, nekaj mesecev kasneje pa načrtujejo, da bo posebna različica Qashqaija zapeljala na ceste v letu 2017 ali 2018.

Koncept Qashqai Premium je oblikoval britanski del Nissana v njihovem evropskem studiu v Londonu. Z njim želijo preizkusiti, kako se bodo kupci odzvali na prehod v bolj premijske vode in ceno okoli štirideset tisočakov. Po napovedih medija Autocar naj bi se nov paket imenoval Tekna+.

Zaradi optimistične prodaje najbolje založenega paketa Tekna želi Nissan začeti s prodajo Qashqaija s posebnimi oblikovalskimi elementi, širšo karoserijo in posebnimi aluminijastimi platišči. ”Koncept je bil zasnovan za možno proizvodnjo. Zdaj delamo in prilagajamo avtentičnost materialov, kot so naprimer ogljikova vlakna, usnje nappa in posebna barva za proizvodnjo,” je dejal Darryl Scriven, vodja oblikovanja pri konceptu Qashqai Premium.

Vsi ključni oblikovalski elementi, kot je nizko oblikovan odbijač, obrobe na blatnikih iz ogljikovih vlaken in posebna maska hladilnika z novimi žarometi, naj bi našli svoje mesto v serijskem modelu. Največji izziv predstavlja posebna matirana črna barva, saj Nissan v obratu Sunderland z njo ne more pobarvati izdelanih vozil. Barva je izredno zahtevna za vzdrževanje, do težav prihaja pri čiščenju. Japonski proizvajalec vozil bo zato pripravil tri posebne barve, ki bodo na voljo na različnih trgih, odvisno od dosedanjih izkušenj.

Nissan želi oplemenititi tudi ostale modele iz ponudbe, ki naj bi se pridružili modelu Qashqai, v Ženevi je bil na primer predstavljen tudi koncept X-Trail Premium, ki bi lahko sledil manjšemu športnemu terencu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Nissan se pripravlja na vstop v premijske vode"


pskoda
7 leta 4 meseci nazaj

Saj z cenami je že dolgo v premijskem razredu

limas
7 leta 4 meseci nazaj

Že običajni model je močno precenjen.

 
Aston Martin Vanquish Zagato: italijanski šarm na britanskem športniku
BMW koncept 2002 Hommage posveča svojemu rešitelju