Novice

Audi Active Sphere združuje eleganco in robustnost

Četrti izmed Audijevih konceptov Sphere v formi kupejevskega križanca združuje svet športnih terencev ob možnosti transformacije v poltovornjak.

Nemški avtomobilski proizvajalec s konceptom Active Sphere predstavlja vizijo avtomobila, ki bo v prihodnosti namenjen aktivnemu preživljanju prostega časa ob uporabnosti in prestižu, ki ga ponujajo modeli znamke Audi.

Predstavljeni koncept na futurističen način združuje svet prestižnih kupejevskih športnih terencev z uporabnostjo poltovornjakov, obenem pa ob nastavljivi oddaljenosti od tal  in s terenskimi zmogljivostmi omogoča vožnjo po različnih vrstah podlag. Ena njegovih posebnosti je prilagodljivo zračno vzmetenje, ki omogoča nastavitev oddaljenosti od tal v razponu med 168 mm in 248 mm ter s tem optimalne vozne lastnosti v vseh razmerah.

Zunanjost novega koncepta sloni na mišičasti kupejevski silhueti, ki spominja na športni kupe A5 s povišano oddaljenostjo od tal v slogu modelov Allroad, njegove terenske sposobnosti pa dodatno poudarjajo 22-palčna platišča in pnevmatike s terenskim profilom. Dober pregled nad okolico zagotavljajo velike steklene površine, medtem ko dvig zadnjega okenskega stekla, ki obenem predstavlja pokrov prtljažnega prostora, razkrije drugi del njegovega značaja. V tem primeru se koncept iz kupejevskega križanca prelevi v dinamičen poltovornjak ter skupaj s strešnimi nosilci še dodatno poveča uporabnost in možnost prevoza različnih rekvizitov.

Zasnova štirisedežne kabine združuje udobje in prestiž dnevne sobe s tehnologijo, ki bo na voljo v modelih prihodnosti. Informacijsko-multimedijski sistem z naprednim zvočnim sistemom ponuja uporabnikom posebno uporabniško izkušnjo ob uporabi očal za mešano resničnost. Vsak uporabnik ima možnost interakcije preko tridimenzionalnega uporabniškega vmesnika z dotikom preko gest in zaznavanja očesnih premikov, vsebina menijev pa se samodejno prilagaja interesom uporabnika. V primeru avtonomnega načina vožnje se struktura armaturne plošče ustrezno prilagodi, volan in pedala pa z umikom še dodatno povečata prostor pred voznikom in sovoznikom.

Koncept dolžine 4,98 m (širina 2,07 m, višina 1,6 m) je zasnovan na 800-voltni arhitekturi PPE z dvema električnima motorjema in štirikolesnim pogonom. Pogonski sklop razvije 325 kW (442 KM) in 720 Nm navora, baterija kapacitete 100 kWh pa omogoča do 600 km dosega z enim polnjenjem (z najvišjo močjo 270 kW).

Najverjetneje tudi v tem primeru ne moremo pričakovati serijskega modela na podlagi koncepta Active Sphere, a kljub temu bodo predvidoma številne prikazane tehnološke rešitve na voljo v prihodnjih električnih modelih znamke.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoop, Audi. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Projekt E-Lion kot temelj prihodnosti znamke Peugeot
Vpogled v električno prihodnost znamke Suzuki