Novice

Koncept Audi Active Sphere bo razkrit prihodnje leto

Naslednji v vrsti Audijevih konceptov, ki ponujajo vpogled v prihodnost modelov znamke, bo Active Sphere.

Audi je razkril prve obrise novega koncepta, ki bo kot četrti član nove generacije konceptov »Sphere« predstavljen v pričetku prihodnjega leta. Koncept Active Sphere se bo kot koncept limuzinskega oziroma kupejevskega križanca pridružil že razkritim konceptom Sky Sphere, Grand Sphere in Urban Sphere.

Objavljena fotografija novega koncepta razkriva dinamičen avtomobil v kombinaciji z večjo oddaljenostjo od tal in z bolj grobimi, tudi terenski vožnji namenjenimi pnevmatikami. Uporabljena razmerja, poudarjena z daljšim pokrovom motorja in strešnimi linijami, ki se v kupejevskem slogu iztekajo v zadnji del, ga oddaljujejo od klasične forme športnih terencev, čeprav naj bi po besedah Audijevih predstavnikov ponujal kar največ prilagodljivosti za podporo aktivnemu življenjskemu slogu.

Najverjetneje bo tudi novi koncept zasnovan na namenski električni platformi s podporo naprednim tehnologijam avtonomne vožnje, glede na njegov terenski duh pa bi lahko bil na voljo z dvema električnima motorjema in štirikolesnim pogonom. Če mu bodo pri Audiju namenili enak pogonski sklop, kot ga ima koncept Grand Sphere, bo podprt z dvema motorjema in sistemsko močjo 530 kW (710 KM) ob 960 Nm navora, električno energijo za do 750 km dosega z enim polnjenjem pa mu bo ob 800-voltni arhitekturi zagotavljala baterija kapacitete 120 kWh.

Trio do zdaj predstavljenih konceptov naj bi Audi predstavil tudi na kalifornijskem tednu avtomobilizma v Montereyu, več podrobnosti novega koncepta Active Sphere pa nam bodo verjetno počasi razkrivali do njegovega razkritja v začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Audi.    Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ponovna odpoved avtomobilskega salona v Ženevi
Alfa Romeo z novim športnim modelom