Novice

Audi e-tron do večjega dosega s tehničnimi izboljšavi

To je bilo pa hitro. Audi je za leto 2020 pripravil nekaj tehničnih izboljšav za svojega prvaka med baterijskimi električarji. Po njihovi zaslugi naj bi z eno polnitvijo prišel do 25 kilometrov dlje kot prej.

V prihodnje izdelani primerki e-trona bodo opremljeni z novimi klasičnimi zavorami z zmanjšanimi tornimi izgubami med normalno vožnjo, ko zavore niso aktivirane. Zmanjšana je zavorna sila, ki je posledica neposredne bližine zavornih oblog zavornim kolutom. Dodatno so izboljšali tudi učinkovitost električnega pogonskega sistema, kjer je pri navadni vožnji prednji elektromotor praviloma “izklopljen” iz pogona, kar naj bi pomagalo manjšati porabo električne energije med vožnjo. Naslednja nadgradnja je vezana na sistem rekuperacije kinetične energije. Ta naj bi že prej po zaslugi intenzivne stopnje regeneracije e-tronu med vožnjo omogočal povečanje dosega za do 30 odstotkov (v režimu WLTP), zdaj pa naj bi bili razkoraki med posameznimi stopnjami regeneracije še večje, v najintenzivnejši pa naj bi imel voznik možnost voziti električni Audi skoraj v celoti po principu “z eno nogo”.

Izboljšan je tudi paket baterij s skupno zmogljivostjo 95 kWh, od katerih je neto kapaciteta 86,5 kWh dejansko na razpolago uporabniku. Pri slednji so namreč Audijevi inženirji izpopolnili sistem uravnavanja temperature. Črpalka za kroženje hladilno-grelne tekočine po novem porabi manj energije med obratovanjem, kar je posledica zmanjšanih pretočnih uporov v sistemu.

Pod črto se naj bi se vse opisane izboljšave modela odražale v skupnem dosegu z eno polnitvijo baterije 436 kilometrov (WLTP), kar je 25 kilometrov več kot prej.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Audi e-tron do večjega dosega s tehničnimi izboljšavi"


Ivan36
7 meseci 11 dni nazaj

Piše se zgodovina podobna tisi o nakupu TDi tehnologije od FIAT-a Tid leta 1988 … Samo ta bo hitrje šla v posodobitve!

 
Dacia je papežu Frančišku podarila edinstveni Duster
BMW in Great Wall bosta na Kitajskem izdelovala električne Minije