Novice

BMW in Great Wall bosta na Kitajskem izdelovala električne Minije

Nemci in Kitajci so sklenili združiti moči pod okriljem skupnega podjetja, ki ga bodo imenovali Spotlight Automotive. Glavni cilj sodelovanja bo postavitev novega montažnega obrata, iz katerega bodo v prihodnosti prihajali baterijsko-električni MIniji.

Obrat bo postavljen na Kitajskem, v bližini mesta Zhangjiagang,. Letno naj bi imel kapaciteto 160.000 vozil, z njenih tekočih trakov pa bodo vozilil izključno električno gnani Miniji in modeli znamke Great Wall.

Partnerja sta pojasnila, da bosta v sklopu sodelovanja tudi razvijala bodoče modele, a nam kaj več o tem trenutno niso želeli zaupati.

Minijev glavni obrat bo, tako Nemci, še naprej v Miniju “domačem” Oxfordu v Veliki Britaniji, dodaten obrat pa naj bi jim po besedah Nicolasa Petra, člana upravnega odbora pri BMW-ju, omogočil izdelavo električnih Minijev za globalni trg pod privlačnimi pogoji.

Investicija v nov proizvodni obrat naj bi bila težka 650 milijonov evrov. Njegova gradnja steče že prihodnje leto, sama proizvodnja pa naj bi stekla leta 2022, ko bo nudila delo skupno 3.000 zaposlenim.

To pa ni edino skupno podjetje Nemcev s Kitajci. Podobno sodelovanje imajo sklenjeno z Brillianceom za izdelavo baterijsko-električnega BMW-ja iX3, katerega proizvodnja steče prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi e-tron do večjega dosega s tehničnimi izboljšavi
Odpuščanja kmalu tudi v Daimlerju