Novice

Dacia je papežu Frančišku podarila edinstveni Duster

Skupina Renault je v minulih dneh predala v uporabo zelo poseben model Dacia Duster.

Le ta je namreč nastal pod taktirko Daciinega prototipnega oddelka ter strokovnjakov predelav vozil za posebne potrebe pri specialistih za predelave Romturingii. Avto je odet v belo bravo, ki je značilna za vse “papamobile”, ima strešno okno, na streho avta pa je moč namestiti posebno po meri izdelano stekleno kupolo.

Avto naj bi se ponašal z vsekolesnim pogonom, podatka o samem viru pogonske sile pa nam niso zaupali. Medtem ko motorizacija še zdaleč ni na spisku prioritet papeža Frančiška, ugibamo, da je ta prevzeta iz obstoječe ponudbe.

Predstavniki skupine Renault so novi papamobil pospremili še z opisom, da so, za potrebe enostavnejšega vstopanja v in izstopanja iz vozila, v primerjavi z običajnimi modeli znižali podvozje za 30 milimetrov. Avto naj bi bil opremljen s klasičnimi petimi sedišči, a nadomešča tri sedala v drugi vrsti udobna sedežna klop.

Predajo vozila v roke papežu je Xavier Martinet, vodja skupine Renault v Italiji, pospremil z izjavo, da Renault skupina z darom njegovi svetosti obnavlja svojo močno in stalno zavezo postaviti človeka v središče njegovih prioritet.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoevolution. Foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Dacia je papežu Frančišku podarila edinstveni Duster"


mavrica
4 leta 4 meseci nazaj

čudno, da mu niso podarili katrce – Renault 4

 
Teslin Cybertruck v pomoč policistom v Dubaju
Audi e-tron do večjega dosega s tehničnimi izboljšavi